El comú assegura que s’ha reprès el diàleg amb la propietat del Palau de Gel

La corporació canillenca manté que la infraestructura és “una prioritat absoluta” i refusa que el concepte d’‘administració ocupa’; afirma que només vol una mica de temps per fer les coses bé

Els representants de la propietat a la porta del Palau de Gel dijous passat.
Els representants de la propietat a la porta del Palau de Gel dijous passat. Gabriel Pérez

El comú de Canillo assegura que s’ha reprès el diàleg amb la propietat del Palau de Gel. En concret, que els representants legals de les dues parts haurien tornat a engegar converses per mirar si hi ha algun nou camí a explorar per trobar ponts d’entesa. En tot cas, la corporació no té per escrit un rebuig formal a la darrera proposta de compra feta per l’ens públic, de set milions d’euros. Aparentment, les dues parts intenten guanyar temps. La propietat encara no ha formalitzat la demanda de desnonament tot i que no es descarta que s’acabi presentant segons com evolucioni la situació.

Les fonts comunals consultades han assegurat que l’administració no té cap intenció d’atrinxerar-se al Palau ni esdevenir un ocupa. “Es vol seguir la llei estrictament però el que es demana és una mica de temps per fer les coses bé.” En aquest sentit es pretén fer un inventari de tot el que hi ha a l’interior de l’equipament i taxar-los als efectes escaients. També s’està buscant una sortida professionals per als empleats de la instal·lació. I, amb tot, no es defuig la possibilitat que les noves converses entaulades puguin acabar reeixint.

L’ens comunal no té cap intenció de promoure un canvi de qualificació de la parcel·la en el pla urbanístic per facilitar la construcció d’una promoció immobiliària privada

No obstant això, aquelles activitats programades per celebrar al Palau de Gel ja al mes de febrer estan en 'stand by'. Les previstes per aquest mes de gener s’intentaran de celebrar. Les fonts consultades han reconegut que tot està en l’aire i malgrat que hi hagi un fil d’esperança no hi ha res de clar absolutament, tal i com han remarcat. Les fonts consultades han assegurat, a més, que a nivell urbanístic no hi ha cap intenció de modificar la qualificació que la parcel·la presenta a nivell del POUP. Per tant, en aquell indret hi ha de bastir-se un equipament públic.

Les fonts comunals consultades han assegurat també que “no hi va haver cap mala intenció” en no rebre dijous passat els representants de la propietat. “Era inviable, no hi ha res més”, i que es va ‘enviar’ la persona “tècnicament més qualificada” per tal que els titulars del terreny poguessin fer la revisió pertinent de l’equipament, que passa a ser propietat de Casa Roig, de la forma més acurada possible.

Concentració, cadena humana

El comú també ha reconegut haver rebut els promotors de la concentració en forma de cadena humana que es vol dur a terme davant la seu comunal aquest dijous a la tarda. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que s’ha fet l’acompanyament corresponent. “Evidentment que a la concentració no hi haurà representació comunal, però no hi ha cap inconvenient en què es faci la protesta”, han assegurat les fonts, que han explicat que els responsables comunals han derivat els promotors de l’acte tant al ministeri d’Interior com al de Salut als efectes escaients. en un cas per autoritzar la concentració i, en l’altre, per definir els protocols que s’han de seguir per evitar la propagació del virus.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending