El comú d’Andorra la Vella estudiarà alternatives per pacificar el trànsit a la zona del Columba

La nit de Nadal un altre accident va fer malbé les tanques de l’aparcament d’Enclar, malaurat escenari habitual de sinistres

Tram de l'avinguda d'Enclar on el comú sí preveu actuar de forma imminent.
Tram de l'avinguda d'Enclar on el comú sí preveu actuar de forma imminent. ALTAVEU

Un nou accident, en aquest cas la nit de Nadal, ha tornat a fer malbé les tanques de l’aparcament d’Enclar, a tocar de l’Espai Columba, el recinte que acull els frescos de Santa Coloma. Els veïns estan farts de sinistres de matinada i d’haver d’assumir riscos massa elevats, especialment, per exemple, tots aquells que viuen a la zona de Prat Condal. El comú d’Andorra la Vella estudiarà alternatives per pacificar el trànsit, encara que ara per ara l’actuació més imminent és, justament, en el tram que va d’allà fins a l’inici de la recta de la Margineda.

La corporació pretén suprimir un dels dos carrils de baixada i ampliar les voreres, tal i com ja ha fet en altres trams viaris de Santa Coloma. Amb aquesta actuació, segons fonts comunals, ja es preveu una reducció important de la velocitat que molts cops agafen els vehicles. No obstant, les fonts consultades han reconegut que no s’havia previst, per ara, una actuació en el tram que va immediatament de la zona del Columba en direcció al centre de la capital per l’avinguda d’Enclar.

Una vista general del lloc on hi ha hagut l'accident aquesta matinada.

Relacionat

Mobilització a Santa Coloma perquè s’adoptin mesures per frenar la velocitat a l’avinguda d’Enclar

I és en aquest punt on els veïns lamenten la velocitat que agafen els vehicles que, després, en alguns casos, com els recents accidents que hi ha hagut, per circumstàncies diverses, els conductors no agafen degudament el revolt que hi ha i s’encasten contra les proteccions que delimiten l’aparcament que queda entre l’església colomenca i la carretera. Les fonts consultades han reconegut que alguns veïns, puntualment, han fet arribar algunes queixes. Però que els laments més profunds eren del tram de més avall i que amb la prompta actuació es preveu donar-hi en gran part solució.

Arran dels dos darrers sinistres a l’altura del Columba, hi ha alguns veïns que han iniciat una recollida de firmes per demanar que s’intervingui a la zona per evitar mals majors. La reclamació dels veïns és relativament senzilla: demanen o bé un pas de vianants elevat o bé un semàfor a l’altura del Bar Valor. Consideren que qualsevol de les dues ‘senyalitzacions’ obligaria els conductors a frenar pocs metres abans d’arribar al revolt on alguns d’ells perden el control i s’acaben encastant contra l’aparcament maleït.

Comentaris (5)

Trending