El Centre Cultural Lauredià obrirà dos plantes el mes de maig i la resta a finals d’any

(AMB VÍDEO) El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral diu que el cost de la reconstrucció superarà el que s'havia previst inicialment

Comentaris

Mireia Codina, el tècnic del comú Oriol González de Alaiza, i Josep Majoral a la zona on es va registrar la temperatura més alta durant l'incendi.
Mireia Codina, el tècnic del comú Oriol González de Alaiza, i Josep Majoral a la zona on es va registrar la temperatura més alta durant l'incendi. BRU NOYA

El Centre Cultural i de Congressos Lauredià (CCCL), destruït per un incendi el passat mes de novembre, reobrirà dos plantes -les menys 1 i menys 2- el proper mes d'abril o a principis de maig La resta, segons ha dit el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral estarà llesta a finals d'aquest any. Pel que fa al cost de la reconstrucció superarà els 2,5 milions d'euros que s'havien calculat inicialment.

Majoral, la cònsol menor Mireia Codina i els consellers de la minoria, Maria Àngels Aché i Cerni Cairat han fet una visita d'obra aquest dimarts que ha servit per veure l'evolució dels treballs de reconstrucció. L'olor de fum encara és ben present a les diverses dependències. El cònsol major ha explicat que les asseguradores exigeixen que no quedin restes de fum i per aquest motiu s'han hagut de desmuntar elements com els focus de l'Auditori Claror per netejar-los a fons i tornar-los a muntar.

L'obertura el mes d'abril de dues plantes permetrà la tornada al centre d'unes 300 persones entre les que segueixen els cursets de l'Escola d'Art o de la Trapa. Actualment, tots estan reubicats entre l'Escola francesa i edificis de la parròquia. En aquest sentit, Josep Majoral ha volgut tornar a agraïr al Govern i als privats la seva implicació. 

En una altra fase es troben les obres de reparació de les plantes de la part superior de l'incendi que son les que es van veure més afectades pel fum. A títol d'exemple, els dos auditoris s'han hagut de desmuntar per poder netejar-los: els falsos sostres, les butaques, la part sonora... A banda dels danys evidents, s'ha de tenir en compte que el fum és molt corrosiu i, amb els anys, l'embelliment de l'edifici se'n pot veure afectat. Per això, es preveu que la totalitat del CCCL no es pugui reobrir abans de finals d'any.

Des d'un inici, un dels principals objectius del comú ha estat treballar per poder retornar al seu lloc els diferents serveis que van haver de ser traslladats i així garantir l'atenció a la ciutadania. En un primer moment, van reprendre la seva activitat el despatx de Circulació, el de Mútua Elèctrica, el de Policia i l'aparcament comunal, tots ells fortament malmesos per l'aigua. 

Comentaris

Trending