El Carnaval d’Encamp recupera els actes tradicionals

Hi haurà ball de l’ossa, operació del Carnestoltes i la penjada, després d’un any de festa sota mínims per culpa de la pandèmia, però amb mesures sanitàries

Mas i els membres de la comissió de festes observen el cartell del Carnaval.
Mas i els membres de la comissió de festes observen el cartell del Carnaval. COMU ENCAMP

El Carnaval d’Encamp torna. Dos anys després, la tradicional festa recuperarà tots els actes tradicionals molts dels quals es van haver de suspendre el 2021 per culpa de la pandèmia. La cita començarà el 26 de febrer i s’allargarà fins al 2 de març. Aquest dijous s’ha presentat el cartell oficial, obra de l’artista Àstrid Janer.

Aquesta és una de les novetats de l’edició d’aquest 2022. “Li hem volgut donar més importància al cartell per tenir cada any un element més de record que se sumi al ja tradicional Diari de Carnaval”, ha explicat la cònsol major, Laura Mas. L’aquarel·la recull els elements més singulars festa i la mandatària s’ha mostrat convençuda que “ “és un encert i serà un bon record”.

Per la seva banda, el conseller de Cultura i Afers Socials del comú, David Cruz, ha comentat que enguany es vol recuperar “la tradició en els actes més representatius, com el concurs de disfresses”. A banda, “també tindrem un cicle d’animació amb la col·laboració de l’ambaixada de França i activitats d’oci nocturn”.

Totes les activitats comptaran amb les mesures sanitàries vigents; en espais interiors, serà obligatori l’ús de la mascareta FFP2 i el certificat Covid,  mentre que a l’exterior es faran perímetres i es garantiran les distàncies de seguretat

Això sí, tocarà no oblidar que encara hi ha pandèmia. Per això, totes les activitats comptaran amb les mesures sanitàries vigents. En espais interiors, serà obligatori l’ús de la mascareta FFP2 i el certificat Covid,  mentre que a l’exterior es faran perímetres i es garantiran les distàncies de seguretat.

Des de la comissió de festes, Joel Afonso ha detallat que l’organització està molt il·lusionada per poder “recuperar les interpretacions teatrals com el judici dels contrabandistes, el ball de l’Ossa o la penjada del Carnestoltes, que és un esdeveniment que la gent té moltes ganes de veure”. A més, ha demanat “prudència” i que es respectin les mesures.

En relació al tradicional acte de l’Operació, Afonso ha matisat que enguany, “per tema d’horari i perquè la gent hi pugui accedir, es farà una mica abans del que hem fet normalment”. A més, ha avançat que es comptarà amb la presència de l’humorista Toni Moog, “que participarà amb nosaltres i farà la seva actuació”.

També des de la comissió, Nelson Damasha ha avançat que les temàtiques a tractar en els diferents actes -evidentment per fer conya- seran variades. “Hem volgut que la Covid no sigui l’únic afer a tractar, la gent ja està cansada. Per això, hi haurà una mica de tot: sàtira política, actualitat del país, internacional... Necessitem riure una mica del que passa al nostre entorn”, ha indicat.

Finalment, Damas ha detallat que el Diari de Carnaval transforma el seu format en una revista anomenada ‘Encamp Love’. Es repartirà una setmana abans del Carnaval “perquè la gent el gaudeixi al màxim, estarà disponible en format imprès i digital”.

2022 Cartell Carnaval Encamp[254141]

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending