Cap obstacle des de la Massana a la primera fase del telefèric del Carroi i consulta sobre la segona

La cònsol major, Olga Molné, admet que veu amb bons ulls el giny fins al pic i recorda que, en canvi, la connexió amb les pistes genera més divisió entre els ciutadans de la parròquia

Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.
Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, deixa clar que no posaran cap pega al projecte de telefèric fins al pic del Carroi. Almenys, en la seva primera fase; és a dir, entre Andorra la Vella i la muntanya. A la vegada, admet que per a la continuació cap a les pistes sí que hi ha més divisió a la parròquia i, per tant, qualsevol decisió haurà de ser avalada per la ciutadania a través d’una consulta.

Molné recorda que el punt d’arribada d’aquest primer tram del futur giny “és terreny nostre” però avança que “no posarem cap problema”. De fet, no amaga que, personalment, veu la iniciativa amb bons ulls. “Fa 25 anys que es parla. Tenir un mirador al centre d’Andorra on s’hi pugui accedir amb un giny és un projecte que sumarà i molta gent farà el trajecte”, afirma, tot recordant que “funciona a tot arreu” i remarcant que “com més oferta tinguem, millor per al país”.

Per això, i tenint en compte que des d’Andorra la Vella es vol tirar endavant, “sempre hem dit que per a la primera fase no hi tenim res a dir; hi donarem suport”. Ara bé, els dubtes arriben amb el segon tram, que suposaria enllaçar el pic del Carroi amb les pistes, un projecte que genera més divisió a la Massana. “Algunes persones estan a favor perquè pensen que provocarà menys trànsit al centre de la parròquia. Seria positiu pel trànsit i la contaminació, diuen. Altra gent té por que en no passar pel centre, disminueixi l’activitat econòmica”, explica.  

Per això, recorda, “al programa electoral portàvem que es faria una consulta popular per saber què pensa la gent de la Massana”. Molné defensa que “és la solució més justa i democràtica”. Ara bé, també deixa clar que “encara falta temps” i que es plantejarà quan “es parli de la segona fase”.

Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.

Relacionat

Estudi conjunt d'Andorra la Vella i la Massana per valorar la viabilitat del telefèric del Carroi

Per ara, la col·laboració entre els dos comuns ja s’ha traduït en un concurs conjunt perquè “un grup de tècnics estudiï el projecte i com ha de ser”. Això, indica, “ho necessitem i, a partir d’aquí, ho analitzarem i decidirem com fem un plec de bases”. Sobre aquest, recorda que, en qualsevol cas, “només posem a disposició els punts de sortida i d’arribada i els grups empresarials ho finançaran, cobrarien per utilitzar-lo i l’explotarien”.

Comentaris (15)

Trending