Un canvi de software, principal causa de problemes puntuals als pàrquings d’Andorra la Vella

El departament d’aparcaments va començar fa una setmana el canvi de sistema intern i aquest procés és el motiu pel qual, durant uns minuts, no es pot fer el pagament o es rebutgen els tiquets de sortida

Una imatge del pàrquing Valira
Una imatge del pàrquing Valira

El comú d’Andorra la Vella ha explicat que el guirigall que s’ha donat aquest matí al pàrquing Valira ha sigut a causa d’un canvi de software. Aquesta transició entre el vell sistema i el nou sistema deixa, durant uns minuts, sense funcionar les màquines de pagament o els intèrfons. Usualment, no es tracta de més de deu minuts, però sembla que a l’aparcament del centre ha durat una mica més del que és habitual.

Aquest canvi ja s’ha fet a la majoria de la parròquia, quedant alguns pendents com Prada Casadet o Prat de la Creu. Avui era el torn del Valira, un dels més freqüentats de la capital degut a la seva localització. Normalment, els talls dels intèrfons o la impossibilitat de pagament no deuria durar més de deu minuts, però aquest matí s’ha donat un desajustament amb el procediment d’Andorra Telecom, i ha tingut una durada superior al que s’ha donat en els altres aparcaments.

A més, també s’ha donat el fet que s’estava portant a terme el mateix procediment a un pàrquing del camí Ral. Per tant, en el trajecte de l’operari entre els dos punts, s’ha causat el rebombori. El procediment habitual és que la barrera estigui alçada durant aquest període en què no es pot fer el pagament o que els tiquets no són acceptats, però al Valira, una vegada donat el vistiplau de què el sistema funcionava, hi ha hagut una falla.

Tot i que podria semblar que aquest canvi es podria haver fet en un horari de menor afluència per al pàrquing, des del comú asseguren que és totalment impossible fer-lo, per exemple, a la nit. La dependència d’Andorra Telecom per poder donar de baixa el vell sistema i donar d’altra el nou fa que s’hagin d’adaptar a la disponibilitat de l’operador.


Cua de sortida al pàrquing Valira d'Andorra la Vella

Relacionat

Indignació dels usuaris del pàrquing Valira pel canvi de sistemes

El comú assegura que aquesta ha sigut la incidència més gran que s’ha enregistrat durant aquests dies en què s’ha portat a terme el canvi. Generalment, si s’ha donat un problema, expliquen que han actuat amb rapidesa i que s’ha solucionat. Així i tot, al Valira aquest matí hi ha hagut fins a una hora en què els usuaris sabien ben bé què havien de fer.

D’altra banda, aquest canvi de software també suposa que, tots aquells usuaris que tinguin un abonament mensual, de 30 dies, hauran de canviar la seva targeta acudint al pàrquing Central. El motiu és que, al tractar-se d’un sistema més nou, els tiquets vells amb els quals es gestionaven aquests forfets ja no els llegeix.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending