Canillo vol inaugurar els ponts tibetans “l’octubre o el novembre”

El comú analitza atraccions similars d’altres països per determinar quin ha de ser el preu que es cobri per accedir als visitants

El cablejat amb les boies des de la base d'ancoratge de l'Armiana.
El cablejat amb les boies des de la base d'ancoratge de l'Armiana. Toni Solanelles

El comú de Canillo es mostra satisfet amb l’avenç de les obres per a la construcció dels ponts tibetans de la vall del Riu. Així ho ha explicat el cònsol major, Francesc Camp, que ha indicat que la inauguració oficial del que ha de ser un nou atractiu turístic de la parròquia es podria fer entre octubre i novembre. La instal·lació, però, no estaria a ple rendiment fins passat l’hivern i, ara, s’estan analitzant infraestructures similars per determinar quin seria el preu per accedir.

Les obres, després de superar no pocs obstacles per poder finalment engegar el projecte, ara avancen a un ritme prou satisfactori. Camp ha explicat que “ara comencen a posar els ponts” i s’ha mostrat optimista. Es confia que es compleixin els terminis i que “els tinguem a la tardor”. Llavors “a l’octubre o el novembre” es faria la inauguració oficial.

Seria, però, una posada en marxa gairebé simbòlica, ja que es tancarien durant l’hivern. No seria fins després de la primavera quan “s’obriren definitivament”. Una de les coses que ara s’ha de determinar són les tarifes que es demanaran als visitants. “Estem analitzant ponts similars per definir quin preu demanem”, ha comentat el cònsol major canillenc.

El cablejat amb les boies des de la base d'ancoratge de l'Armiana.

Relacionat

El pont de la Vall del Riu ensenya la ‘poteta’

El projecte ajudarà, al seu entendre, a impulsar una zona per la qual el comú vol apostar de forma important. Es tracta, per una banda, de la vall de Montaup, on està el mirador del roc del Quer; la del Mereig, ara amb el tamarro i l’itinerari ‘On són els bolets?’ i la mateixa vall del Riu. “Volem que siguin un pol d’atracció cap a Canillo; ens hem centrat molt en elles i ara estem a punt de culminar, tot i que els pròxims anys ens tocarà donar-lo a conèixer”, ha indicat el mandatari.

La voluntat és convertir tota la zona “en un indret on el turista es quedi tot el dia”. I és que, remarca, això serà positiu per a tota la parròquia però també “per allargar l’estada de la gent al país”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending