Canillo inaugura l’Espai Galobardes amb més de 500 peces d’art

El comú ha fet realitat aquesta mostra, que compta amb 300 metres quadrats i les obres que l’autor va cedir el passat mes d’agost

Comentaris

Un instant de la inauguració de l'Espai Galobardes.
Un instant de la inauguració de l'Espai Galobardes. Comú de Canillo

L’espai cultural d’exhibició i custòdia de les obres de l’artista Francesc Galobardes s’ha inaugurat aquest dimarts. La mostra ocupa 300 metres quadrats entre les dues zones amb les quals compta, als baixos de l’Edifici del Telecabina de Canillo. Fins allà s’han traslladat, des de l’estiu, 524 peces de forma esglaonada i segura, cedides per l’autor al comú.

L’habilitació, el trasllat i l’equipament de les més de 500 peces que conformen l’Espai Galobardes ha anat a càrrec del comú, que també s’ha ocupat de tot el que és necessari per a una correcta exposició i les mesures de seguretat. L’acte d’inauguració, que ha comptat amb la presència de l’artista i de diferents autoritats comunals i nacionals, s’ha fet en un format reduït a causa de la pandèmia.

D’aquesta manera, l’Espai Galobardes ja és una realitat. El concepte es va començar a gestar el 2019, amb l’exposició ‘Canillo als ulls del paisatge andorrà’ al Palau de Gel. Aleshores es van iniciar les converses per posar en marxa el centre. De fet, la mostra amb la qual s’ha inaugurat és una ampliació d’aquella exposició. Així, les peces que s’exposen són paisatges de la parròquia, que ordenades cronològicament plasmen l’evolució de la trajectòria de l’artista. Es té previst que es mantingui sis mesos, aproximadament.

L’Espai Galobardes s’ha concebut perquè, a més de ser una sala d’exposicions que porta el nom de l’artista, pugui ser un lloc de mostra i acollida d’altres artistes i expressions culturals del país i forans. Per això, es pretén que serveixi per impulsar i donar a conèixer l’activitat cultural en tots els àmbits. Amb aquesta inauguració, conjuntament al Museu de la Moto, Canillo compta amb un nou atractiu turístic, que suma més de 1.100 metres quadrats d’exposició al centre del poble.

Degut a la gran quantitat d’obres amb les quals es compta, no totes seran exposades simultàniament. Aquelles que no estiguin al moment a l’Espai, seran emmagatzemades en dependències comunals especialment habilitades. La voluntat de les dues parts és que mantingui un nivell de rotació suficient de peces, amb l’objectiu que sigui dinàmic i permanentment atractiu al públic. D’aquesta manera, els quadres aniran canviant, creant mostres temporals, que també podran ser d’altres autors o de diferents tècniques artístiques, segons les necessitats del comú.

La gestió general de l’equipament anirà a càrrec directament de la corporació, que ha creat una corporació tècnica per tal de fer el seguiment del funcionalment de l’Espai, així com de les exposicions temporals i activitats que es programin. Pel que fa als preus, l’entrada general serà de cinc euros, mentre que la conjunta amb el Museu de la Moto costarà set euros. L’horari d’obertura serà de dimecres a dissabte de 9:30 h a 13:30 h i de 15 h a 19 h, amb dilluns i dimarts tancat.

Etiquetes

Comentaris

Trending