Canillo assegura que ha contractat un reforç privat per a circulació de dijous a dissabte

La nova llei vinculada als agents de circulació, que va entrar en vigor la setmana passada, empara un vigilant de seguretat a constatar una infracció d’estacionament limitat, però és el comú qui sanciona

Un agent privat aquest cap de setmana en un carrer de Canillo.
Un agent privat aquest cap de setmana en un carrer de Canillo.

Un reforç extern de dijous a dissabte -o diumenge si el dilluns és festiu, com va passar aquesta setmana. El comú de Canillo ha contractat una empresa de seguretat privada per poder alliberar els agents de circulació d’algunes tasques en els moments de més feina, especialment en relació a no haver-se d’encarregar del control de les zones blaves.

La nova llei vinculada als agents de circulació, que va entrar en vigor la setmana passada, empara un vigilant de seguretat a constatar una infracció d’estacionament limitat, que és on pot actuar un privat, però és el comú qui sanciona. Fonts comunals han indicat que el que s’està fent és legalment correcte -una altra cosa és que s’hagi comunicat al plenari.

També altres especialistes en la matèria han confirmat que ara aquesta externalització, per a les zones d’estacionament limitat, es pot fer. Diferent és si caldria que els agents vagin equipats amb alguna vestimenta -una armilla reflectant, per exemple- que indiqui que treballen per al comú de Canillo i que van tasques de control d’aparcament. Amb aquesta indumentària, la situació quedaria una mica més polida que fent anar els agents privats amb el seu uniforme habitual i res més.

Un vigilant privat fent el control d'un vehicle.

Relacionat

Una empresa de seguretat privada ‘controla’ la zona blava de Canillo

Per norma general, segons que han indicat les fonts comunals consultades, en resposta a una demanda de l’Altaveu atesa l’estranyesa d’alguns ciutadans de la parròquia per la presència de vigilants privats, els dijous els vigilants es dedicaran més aviat a qüestions a l’incivisme amb els gossos i els divendres i dissabtes la seva feina principal radicarà en el control de l’estacionament limitat.

Això hauria d’alliberar de les esmentades tasques als agents de circulació que es podran centrar en altres responsabilitats, especialment relacionades amb la gestió del trànsit, que sol ser complexe durant la temporada hivernal. I més encara quan al comú de Canillo se li fa difícil poder ampliar la plantilla del departament.

Comentaris (7)

Trending