Canillo apuja un 30% la taxa d’higiene per als no residents que hi tinguin un immoble

En el cas dels habitatges fins a 70 metres quadrats, passen de pagar 138 a 179,4 euros anuals mentre que en les cases més gran la figura tributària creix de 176 a gairebé 230

Dos blocs de pisos al Tarter.
Dos blocs de pisos al Tarter.

El comú de Canillo ha disparat de forma important el seu pressupost per al 2022. Un dels motius és l’increment de despesa prevista per impulsar el Palau de Gel. Creix el que es gastarà i toca que s’incrementi el que s’ingressarà. I una fórmula ha estat la taxa d’higiene i enllumenat. Especialment la que paguen aquelles persones que tenen un immoble a la parròquia però que no hi resideixin. Hauran de pagar un 30% més.

Des de fa uns anys, el comú va optar per gravar també amb aquesta taxa aquelles propietats dels no residents. De fet, es calcula que el nombre de pisos en aquesta situació és elevat. Fonts de la corporació han apuntat que superen els 7.000.

L’any passat, l’ordinació tributària del comú marcava que els residents havien de pagar 56 euros l’any. En el seu cas, l’increment, que hi ha estat, és reduït. Passa a 57,7. Un 3%. Si fa no fa, l’IPC.

En canvi, la pujada per als no residents és encara més considerable. De fet, ja se’ls demanava un preu més alt. En el cas d’aquells que tinguessin un immoble la superfície del qual no superés els 70 metres quadrats, el 2021 va haver d’abonar 138 euros. Aquest 2022 hauran de pagar-ne 179,4.

També s’enfila de forma important la taxa per a aquells propietaris de pisos o cases amb més de 70 metres quadrats. En el seu cas, passen de pagar 176 euros a 228,8. En tots dos casos, s’ha aplicat un increment del 30%. Amb això, el comú calcula un considerable increment en la recaptació per aquesta figura tributària.

Comentaris (13)

Trending