Campanya del comú de Sant Julià per implicar la ciutadania en la candidatura de ciutats creatives

L'objectiu de la corporació és que el projecte que s'ha presentat a la Unesco sigui "de tots i per a tots" i es demana la col·laboració perquè els habitants ajudin a arribar ben amunt

Una de les imatges que figuren en el dossier de candidatura.
Una de les imatges que figuren en el dossier de candidatura. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Amb el lema "la candidatura és de tots i per a tots", el comú de Sant Julià de Lòria ha iniciat una campanya informativa perquè els habitants de la parròquia s'impliquin en la candidatura de ciutat creativa de la Unesco. En un fulletó la corporació demana l'ajuda per "arribar ben amunt". En els pròxims dies, la Unesco ha de decidir sobre el dossier de la parròquia laurediana.

Des del comú s'explica que Sant Julià de Lòria "és una ciutat creativa a través dels seus ciutadans, amb una personalitat tradicional i cultural que cal cuidar i preservar". La xarxa de ciutats creatives de la Unesco es va posar en marxa amb l'objectiu de resoldre els reptes de manera conjunta a partir de la creativitat i el desenvolupament sostenible local. Sant Julià es presenta en la categoria d'artesania i cultura popular.

La parròquia va decidir fer el pas per reforçar la creació, la producció, la distribució i els consum de béns i serveis culturals. També per promoure la creativitat i les expressions creatives, ampliant les oportunitats per als creadors i professionals del sector. La Xarxa de Ciutats Creatives va ser creada l'any 2004. Formar-hi part és un suport al teixit sociocultural, que ha fet de la cultura popular un motor econòmic i social, i un impuls per l'economia sostenible amb el suport als microproductors de vi i l'artesania popular.

La candidatura implica Sant Julià de Lòria i els quarts de Nagol. Bixessarri, Auvinyà, Fontaneda i Bixessari.

Comentaris (3)

Trending