La batussa d’Escaldes ‘reactiva’ la necessitat de modificar la llei dels agents de circulació

El comú confirma la interposició de la denúncia i assegura que està treballant en propostes per donar suport als joves, com ara la figura de l’educador de carrer

Zona on hi va haver la batussa dimecres passat.
Zona on hi va haver la batussa dimecres passat. Toni Solanelles

La batussa de dimecres passat a Escaldes afegida a l’increment d’actes vandàlics i comportaments indeguts, especialment dels joves encara que no només, durant la malaurada pandèmia que estem vivint ha reactivat la necessitat, ja detectada des de fa temps, de “renovar” la llei dels agents de circulació. Així ho ha assegurat la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, que ha confirmat que s’ha interposat la denúncia corresponent pels fets ocorreguts a la plaça dels Dos Valires alhora que el comú treballa per poder oferir propostes i espais de diversió als joves.

Gili ha reiterat que “estem molt preocupats” arran dels fets que van comportar que tres agents comunals haguessin d’acudir al servei d’Urgències de l’hospital. L’altercat de dimecres passat s’afegeix a d’altres que ja hi havia hagut anteriorment i tot plegat eleva una certa sensació d’inseguretat encara que “no som el Bronx”, ha deixat clar la cònsol, que ha reconegut que a la Interparroquial de circulació tot sovint “hi ha preguntes i interrogacions” de com afrontar certes qüestions atès que hi ha parròquies “amb zones conflictives”, com pot ser per exemple el Pas de la Casa en relació amb Encamp.

“És una reflexió que s’ha de fer. No sé si se’ls han de donar o no més competències. Però sí que s’han de donar més garanties (als agents de circulació) perquè puguin fer la seva feina de manera més segura”, assegura Rosa Gili

La cònsol escaldenca ha explicat que es mirarà de mantenir una reunió tant amb Interior com amb la policia per intentar millorar els protocols d’actuació. Gili ha reconegut que no es tracta que els agent comunals assumeixin més competències perquè “hi ha atribucions que tenim molt clares que són de la policia”. “És una reflexió que s’ha de fer. No sé si se’ls han de donar o no més competències. Però sí que s’han de donar més garanties (als agents de circulació) perquè puguin fer la seva feina de manera més segura”.

Gili ha explicat que des que el seu equip comanda el comú d’Escaldes s’ha tornat a permetre que els agents treballen en parelles -anteriorment cada agent ‘patrullava’ de forma individual- i s’han comprat algunes armilles protectores. Tot plegat després d’escoltar les demandes dels propis funcionaris. Està clar que les situacions que s’estant vivint els darrers temps, en gran part ha reconegut la cònsol, producte de la pandèmia, fan que “tinguem un problema preocupant a nivell nacional; ens haurem d’arremangar”.

La cònsol d’Escaldes ha explicat que en el cas de dimecres, com tots aquells que fa referència a vandalisme i danys, s’interposarà la corresponent denúncia. Ha admès que en aquesta ocasió més encara perquè hi ha hagut persones que han sofert lesions i perquè, a més a més, hi ha versions contraposades. Mentre que els agents no tenen dubte que van haver de repel·lir les agressions dels joves que a parer seu feien ‘botellón’ a la plaça Dos Valires, els joves implicats asseguren que la provocació la van iniciar els agents.

Un vehicle policial marxa del lloc dels fets després de la batussa.

Relacionat

Preocupació “altíssima” al comú d’Escaldes per l’increment d’agressivitat contra els urbans

Més enllà d’això, Rosa Gili ha explicat que s’està treballant per impulsar la figura de l’educador de carrer, també per oferir espais o alternatives d’oci i, encara, per mirar quins ajuts es poden oferir, dels que ja figuren en el catàleg previst en les ordinacions comunals, a les famílies d’alguns d’aquests joves conflictius. Perquè “molt sovint darrere d’aquests joves amb desestructuració hi ha famílies amb problemes, i nosaltres som molt sensibles a aquestes qüestions”.

Comentaris (9)

Trending