Auvinyà inaugura una “obra de sentiment” per homenatjar els refugiats

Govern continua buscant una alternativa per als ucraïnesos que hauran de deixar l'hotel on s'allotjen el setembre

Comentaris

El conjunt escultòric inaugurat aquest dimecres a Auvinyà.
El conjunt escultòric inaugurat aquest dimecres a Auvinyà. BRU NOYA

El conjunt escultòric dedicat als refugiats s'ha inaugurat aquest dimecres al poble vell d'Auvinyà. L'acte ha comptat amb la presència de refugiats ucrainesos, amb el cònsol Antoni Zorzano, sirians i un representant de les comunitats jueves d'Andorra. L'impulsor de la iniciativa, Ricard Fiter ha dit que el conjunt escultòric "és una obra de sentiment".

Fiter ha recordat tots els fugitius que durant els conflictes bèlics han arribat al Principat i de la població civil andorrana que en temps de penúries i privacions els va acollir. El conjunt és obra de és l’escultor i mestre forjador Jacobo Franco Asensio, que ja ha fet altres peces que es poden veure al poble lauredià.  Es representa una mare amb els seus fills que marxen de la guerra i entren a les portes de la llibertat que és l'antic portal que hi havia a Sant Julià de Lòria i que es tancava durant les nits i s'obria al matí. Hi ha tres figures que d'andorrans que obren la porta.

L'acte ha comptat amb l'actuació d'una refugiada ucraïnesa i de la pianista laurediana Míriam Manubens amb el seu conjunt. El cap de Govern, Xavier Espot ha opinat que "és un dia assenyalat i aquest conjunt escultòric amb la porta oberta simbolitza que Andorra i especialment, Sant Julià de Lòria ha estat sempre terra d'acollida". Pel que fa als refugiats ucraïnesos que s'allotjen en un hotel que hauran de deixar el mes de setembre s'està buscant una alternativa des de Govern. "La gent pot estar tranquil·la perquè alguna solució digna i adequada trobarem".

Al mateix temps, s'està fent un treball d'actualització per saber la xifra de refugiats ucraïnesos que queden a Andorra perquè n'hi ha que tenen la intenció de marxar durant l'estiu. Segons Espot "n'hi ha que han decidit fer d'Andorra casa seva i això enriquirà el nostre país".

Comentaris

Trending