Ordre d’expulsió i 18.500 euros de multa pels autors de les pintades a Encamp

És l’acord al qual s’ha arribat en el procés d’ordenança penal que s’ha seguit contra ells i que permetrà la reparació dels anys ocasionats pels actes vandàlics

Una de les pintades, a un edifici privat, encara era ben visible aquest matí.
Una de les pintades, a un edifici privat, encara era ben visible aquest matí. G. P.

Els autors de les pintades que van aparèixer diumenge a diferents punts del centre d’Encamp hauran de rescabalar el comú amb 18.491,11 euros. Els dos detinguts per l’acció vandàlica han passat aquest dimarts per la Batllia i s’han sotmès a una ordenança penal que, entre altres coses, ha acabat amb l’establiment d’aquesta indemnització. És la quantitat que es calcula que costarà reparar els danys ocasionats tant a les parets com a diferents elements del mobiliari urbà de la població. A banda, se’ls ha expulsat del país.

Els dos processats van ser detinguts el diumenge cap als volts de les tres de la tarda. Havien estat identificats gràcies a la tasca dels agents de circulació i a les imatges de les càmeres de videovigilància. Han estat fins aquest migdia a les cel·les del despatx central de policia, fins que han estat posats a disposició judicial.

Un operari comunal netejant una de les pintades.

Relacionat

Dormir a les cel·les policials com a pena exemplificant

Se’ls ha sotmès a una ordenança penal, un judici ràpid. I fruit del procediment s’ha acordat la indemnització, de 18.491,11 euros. És la xifra en la qual els tècnics de la corporació han valorat els desperfectes ocasionats, incloent-hi també la neteja de les parets de diferents edificis privats afectats per la bretolada. Inicialment, el comú havia presentat querella pels fets però l’ha acabat retirant un cop ha tingut la garantia que seria rescabalat pels fets.

Un operari comunal neteja les pintades en un dels elements del mobiliari urbà de la plaça dels Arínsols.

Relacionat

El comú d’Encamp demanarà una fiança de 20.000 euros pels autors de les pintades

En concret, la batlle hauria posat sobre la taula l’article 484.2 del Codi Penal. Aquest estableix que “el qui sense autorització faci inscripcions, pintades o fixi cartells o altres objectes a edificis o al mobiliari urbà, ha de ser castigat amb pena de multa equivalent a l'import de la reparació o de treballs en benefici de la comunitat”. En aquest cas, en ser persones no residents, la segona opció no era viable. I, per tant, el que s’ha acabat dictaminant, seguint els càlculs fets comú, és el cost de tota la reparació per fixar la indemnització.

A banda, també s’hauria dictat la seva expulsió del país. El que no ha transcendit el temps concret de l’ordre, però en casos similars acostuma a ser de cinc anys.

Una pintada al costat del castell infantil de l'avinguda Joan Martí.

Relacionat

Detinguts dos turistes espanyols per les pintades a Encamp

Comentaris (9)

Trending