Dormir a les cel·les policials com a pena exemplificant

Tot i que formalment els dos joves detinguts per les pintades a Encamp estan a disposició de la Batllia des d’aquest dilluns a la tarda, els nois han dormit per segona nit al despatx central de l’Obac

Els dos joves detinguts com a autors de les pintades en diversos espais, especialment públics, de la parròquia d’Encamp han dormit per segona nit consecutiva en dependències policials. Malgrat que formalment la policia va passar aquest dilluns a la tarda els dos homes, de 18 i 19 anys i procedents de Madrid, a disposició judicial, la Batllia no els havia reclamat encara aquest matí. Té 24 hores per fer-ho. No hi ha dubte, indiquen les fonts, que es vol evidenciar una conducta exemplificant, dins del que estableix la norma, amb aquells que es passen de frenada.

També és cert, asseguren els consultats, que s’estarien fent els passos pertinents, des del punt fàctic i legal, per assegurar que els joves es fan càrrec del cost dels danys causats. El comú d’Encamp, que va anunciar aquest dilluns que es presentació com a acusació particular -per fer-ho, calia que presentés una querella criminal, amb la qual cosa no és sobrer el fet que volgués guanyar temps-, pretenia exigir una fiança d’uns 20.000 euros amb la qual poguessin respondre al perjudici generat amb les pintades al mobiliari urbà i la via pública.

Un operari comunal neteja les pintades en un dels elements del mobiliari urbà de la plaça dels Arínsols.

Relacionat

El comú d’Encamp demanarà una fiança de 20.000 euros pels autors de les pintades

S’estarien fent diverses gestions (com per exemple valorar el cotxe Audi A4 amb el que van arribar de Madrid, que ni de bon tros arribaria als 18.000 euros amb què es calculen els danys públics) per assegurar que efectivament es fan càrrec del cost dels desperfectes, alhora que diumenge mateix, quan van transcendir els fets, el comú encampadà va demanar a qualsevol privat que també hagués sofert l’acte vandàlic que formalitzés també una denúncia per tal que la conducta com a mínim incívica dels joves no quedés impune. Els dos nois i almenys un tercer feia uns dies que eren a la parròquia, allotjats en un hotel, procedents de Madrid.

Avorrits, suposadament, però plenament conscients, haurien sortit la nit de dissabte de l’hotel amb la intenció de donar un vol per la parròquia ja equipats amb sengles esprais que haurien assegurat que ja portaven de casa. I aixi hauria estat com haurien puntat diversos espais del centre de la parròquia. De forma indiscriminada. Algunes càmeres de seguretat van gravar la gesta dels nois i gràcies a això, diumenge per la tarda van ser reconeguts en un establiment de la parròquia, el que va valdre perquè fos alertada la policia i acabessin detinguts. Un dels nois es va desmarcar de les pintades i sols va ser controlat i identificar. Els altres dos han dormit ja gairebé tant a les cel·les policials com a l’habitació de l’hotel que havien contractat.

Comentaris (3)

Trending