Arrenquen cartells dels camins de Sant Julià i els posen indicant direccions errònies

Els senders havien estat senyalitzats l'any 2014 i el comú, que té constància dels fets, farà una verificació dels que han estat objecte de la bretolada

Comentaris

Els tres senyals de la cruïlla del camí del roc de l'Àliga amb el de la Solana han estat arrencats.
Els tres senyals de la cruïlla del camí del roc de l'Àliga amb el de la Solana han estat arrencats. BRU NOYA

Diversos cartells que senyalitzaven direccions en els camins de Sant Julià de Lòria han estat arrencades, algunes d'elles en els darrers dies com les del camí del roc de l'Àliga a la cruïlla amb el de la Solana. En alguns casos no hi ha ni els senyals ni els pals. Els camins havien estat senyalitzats l'any 2014 durant el mandat de Montserrat Gil i amb l'actual cònsol major, Josep Majoral com a conseller de Manteniment i Medi Ambient.

Es van senyalitzar amb marques rodones grogues i amb cartells uns 25 quilòmetres de camins i, principalment, aquells que connecten el nucli urbà de Sant Julià de Lòria amb els quarts de Nagol, Aixirivall i Auvinyà, però també amb les zones de la Margineda i Aixovall. Fa una mica més d'un any alguns dels cartells van ser pintats amb el lema "no motos". Els darrers dies, alguns han estat arrencats dels seus pals i col·locats en altres llocs indicant direccions equivocades.

Així, en el camí del roc de l'Àliga i abans d'arribar al riu de Llumeneres, un cartell s'havia col·locat indicant malament la direcció de Sant Cerni de Nagol, justament en sentit contrari. El mateix cas s'ha donat al camí de Sant Martí de Nagol on es va canviar de lloc el cartell que indicava la direcció a l'església per provocar que els senderistes anessin cap al camí que baixa cap a la font de l'Àrtic. A Aixirivall, un altre cartell indicava als senderistes un camí que anunciava la direcció al nucli antic del quart quan era un camí al costat del riu i sense sortida.

El comú té constància d'aquests fets i el departament de Medi Ambient verificarà tots els camins ja sigui per tornar a instal·lar els senyals o per constatar que aquests no han estat col·locats assenyalant una direcció equivocada. Els camins objecte d'aquesta nova bretolada a la parròquia laurediana són molt utilitzats pels senderistes i per pilots de trial que practiquen a la zona de Terra Bogada i a Nagol. Aquesta acció se suma als dos actes vandàlics del berenador del Coll de la Plana, a Aixirivall.

1614958160766
Un cartell arrencat a l'inici del camí del roc de l'Àliga, a Sant Julià
1614958182212
En aquest indret hi havia un pal i dos cartells de direcció

 

Comentaris (7)

Trending