Andorra la Vella valora dos terrenys per ser centre de transferència de terres

S’habilitaran per tal de poder donar opcions als constructors que no tinguin cap alternativa, tot i que l’objectiu principal és que ho facin a llocs privats

Grues visibles des de l'estació d'autobusos.
Grues visibles des de l'estació d'autobusos.

Des d’Andorra la Vella es comença a posar una solució temporal per a la problemàtica de manca d’abocadors, que s’ha vist agreujada amb el tancament del Maià les últimes setmanes. La cònsol major, Conxita Marsol, ha assenyalat que es tenen dues opcions pensades i valorades per fer-les servir com a centre de transferència de terres mentre duri la temporada de neu. Malgrat això, serà una alternativa secundària, i la primera serà que els constructors busquin terrenys privats per fer-ho.

El tancament del Maià durant l’hivern ha suposat un agreujament a un problema que es porta tractant mesos. Amb l’arribada de la neu, resulta impossible portar allà les terres i els escombraires de les diferents obres que es duen a terme al país. A més, l’alternativa que va oferir Govern per fer centres de transferència no ha sortit bé. Per tant, els comuns continuen la tasca de buscar terrenys per poder dedicar-los a aquest afer. De moment, no es coneixia cap resultat.

Marsol, però, ha assenyalat aquest dimarts que es tenen “un parell de llocs pensats”, per poder destinar allà el que calgui durant l’època de neu. A més, s’ha demanat una llista dels terrenys per excavar, “que jo no penso que siguin tants com s’ha dit”. Per tant, cada projecte que es porti al comú es demanarà on portaran les escombraries, si no tenen cap alternativa, se’ls hi donarà l’opció. Malgrat això, ha insistit en el fet que s’ha d’organitzar perquè els desmunts es generin durant l’època d’obertura del Maià. “Si no són els particulars qui porten solucions, els donarem, no deixarem que freni l’evolució positiva de la parròquia”, ha remarcat Marsol.

Comentaris

Trending