Andorra la Vella exonerarà impostos i taxes a les empreses que van tancar durant el confinament

Els negocis afectats no pagaran la part que correspon als dies de tancament de l’impost de radicació ni les taxes d’higiene i enllumenat i les empreses que van obrir de manera parcial tindran una reducció del 80%

El Consell de Comú d'aquest dimecres a la capital del Principat
El Consell de Comú d'aquest dimecres a la capital del Principat Cristian Cortés

El comú d’Andorra la Vella ha aprovat per unanimitat aquest dimecres una exoneració de l’impost de radicació i les taxes d’higiene i enllumenat a les empreses de la parròquia durant els dies que van tancar pel confinament que va provocar la pandèmia de la Covid-19. Per aquells negocis que van tindre una obertura parcial, la reducció serà del 80%. L’estalvi total serà de prop de 580.000 euros, un 12% sobre el total dels tributs que ingressa la casa comuna.

Aquesta iniciativa s’ajusta a una proposta que es va a unes sessions de junta de Govern celebrades a la època més crítica de la pandèmia. Avui és el moment de sotmetre-la a votació i aprofito per agrair especialment la col·laboració dels membres de la minoria en les reunions amb les seves propostes. Davant de situacions com aquestes, és la manera d’actuar”, ha destacat la cònsol major, Conxita Marsol, i ha afegit que “ja s’han preparat tots els rebuts amb aquest descompte, creiem que és la formula més justa per a tothom i una manera de col·laborar amb el teixit econòmic de la parroquia”.

El comú vol  avançar en la reforma de la plaça de la Rotonda, finalitzar la nova rambla de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma i canviar les cabines dels ascensors que estan a tocar del Centre de Congressos.

D’altra banda, el comú vol reactivar l’economia a través de l’obra pública amb l’avançament de la reforma de la plaça de la Rotonda, la finalització de la nova rambla de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma i l’adjudicació de les obres per canviar les cabines dels ascensors que estan a tocar del Centre de Congressos. A més a més, la partida per ajudes del departament social s’incrementarà amb 50.000 euros addicionals, encara que l’actual encara no s’ha exhaurit.

Marsol també ha volgut destacar les accions que ja s’han dut a terme per part de l’equip comunal amb l’objectiu de fer front a les problemàtiques derivades de la Covid-19, com ara la reducció del 50% en la factura de l’aigua al segon trimestre, l’aixecament de les barreres durant el confinament, la campanya promocional d’estiu a Espanya i França, l’ampliació de l’espai a les terrasses dels establiments, la contractació de més personal eventual d’estiu o l’exoneració dels lloguers d’equipaments comunals a 15 clubs esportius, entre altres.

La minoria ha demanat reprendre les juntes de Govern o crear una comissió per poder continuar col·laborant i aportar més propostes per a tots els sectors. 

Per la seva part, la consellera del Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I), Dolors Carmona ha demanat reprendre les juntes de Govern o crear una comissió per poder continuar col·laborant i aportar més propostes per a tots els sectors. “Volem treballar tots plegats perquè ens importen els ciutadans de la parròquia. No volem aprovar mesures urgents, sinó avançar-nos, estar preparats i vetllar pels residents”, ha afegit. En aquest sentit, la cònsol ha destacat que van ser l’únic comú que va treballar conjuntament amb la minoria i que, si és necessari, serà una iniciativa que tornaran a valorar.

Declaracions de Dolors Carmona

 

Comentaris (2)

Trending