Andorra la Vella destina 73.000 euros a assegurar la zona del roc de Senders

Els tècnics van detectar que un dels punts s’havia d’estabilitzar per evitar riscos en un futur i s’ha optat per actuar ja, amb uns treballs que es faran durant l’estiu

El mirador del roc dels Senders, prop d'on s'ha d'actuar.
El mirador del roc dels Senders, prop d'on s'ha d'actuar.

Vagi per endavant que no hi ha cap risc imminent. Que ningú s’espanti. L’actuació que el comú d’Andorra la Vella durà a terme durant les properes setmanes a la zona del roc de Senders, prop del barri de Terravella és simplement preventiva. Es tracta d’estabilitzar una roca per evitar perills en el futur. Des del comú es deixa clar que és un treballa rutinari. Això sí, suposaran un cost de prop de 73.000 euros.

L’actuació és fruit d’una inspecció que es va fer ara fa uns mesos a la zona. Es tracta d’un punt on la muntanya queda relativament a prop dels edificis i, com passa a altres indrets de la parròquia, el comú vol ser proactiu en la vigilància. Llavors, es va detectar que hi havia petits moviments en una de les roques. Més aviat petites esquerdes.

Els tècnics van determinar que no hi havia, en cap cas, un perill immediat. Res que calgués córrer. Sí que van apuntar que seria convenient actuar-hi per estabilitzar el roc. En altres paraules, “cosir-lo”. D’aquesta forma, s’esvairà qualsevol perill futur.

Per això, el comú va convocar el concurs per fer aquests treballs, més concretament a la zona de l’extrem sud del roc. S’ha adjudicat a l’empresa Tencicand. El cost per al comú serà de 72.968 euros. Els treballs s’encetaran aquest mateix mes i es preveuen que estiguin enllestits en unes dotze setmanes. Per tant, a tot trigar, a inicis de la tardor.

Comentaris

Trending