Andorra la Vella cedeix un espai al Parc Central a la Xarranca

El comú habilitarà un local de 120 metres quadrats perquè l’associació cultural i la seva setantena de socis en puguin fer ús durant els pròxims dos anys

Presentació del nou espai de La Xarranca
Presentació del nou espai de La Xarranca SFGA

El comú d’Andorra la Vella ha cedit un local de 120 metres quadrats ubicat al Parc Central per al grup cultural La Xarranca. D’aquesta manera, es disposarà d’un nou espai creatiu durant els pròxims dos anys per tal de reunir als socis, i també a les persones que tinguin interès en apropar-se per participar en les activitats que s’organitzaran. De fet, s’espera poder renovar la programació de l’associació per tal de tenir més participació de la ciutadania i, sobretot, dels infants.

Es tracta d’un espai de 120 metres quadrats que s’ubica al rovell del Parc Central i que no s’ha fet servir els darrers anys més enllà de donar-li ús com a magatzem. Per tant, la cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que s’hauran de fer petites intervencions per tal d’habilitar-lo i que estigui en condicions per acollir els artistes. S’haurà de fer modificacions al conjunt elèctric, així com alguns canvis als vidres de les finestres i una neteja a fons, “no és una obra gaire important”. Aquesta petita actuació hauria d’estar enllestida abans de l’estiu, cap al mes de maig, per tal que el grup cultural s’hi pugui instal·lar.

L’edifici té dues zones, una que queda a peu de carrer i una altra a l’altura del llac. El conseller de cultura, Miquel Canturri, ha puntualitzat que el Parc Central “s’està convertint en un espai cultural”. Per tant, l’ús de la Xarranca d’aquestes instal·lacions serà el complement perfecte per a les actuacions que s’estan duent a terme per part del comú. Des del grup, la presidenta Mar Garcia ha explicat que s’havia buscat altres llocs públics, però no n’havien trobat cap. Actualment, es troben al Roc Blanc, “però es volia un espai públic i institucional”.

Arribar a l’acord de cessió, que serà per dos anys, ha estat, segons Garcia “molt ràpid i fàcil”. A més, la secretaria de La Xarranca, Mireia Tarrés, ha assegurat que es tracta d’un espai “amb moltes possibilitats, amb una localització que ens pot facilitar moltes sinergies, per organitzar tallers, en definitiva, estarem molt visibles perquè tothom pugui accedir i veure les nostres exposicions”. En aquest sentit, Garcia ha explicat que es vol ser “molt continuistes” amb el que s’ha estat fent fins ara, però que “també tenim moltes ganes de fer altres coses”.

Aquest espai permetrà fer moltes activitats que, fins ara, no s’havien pogut fer a causa del reduït espai que es comptava amb la Peixera d’Escaldes-Engordany. A més de les exposicions, que ja es tenen programades fins a desembre d’aquest any, s’intentarà fer altres alternatives. Concretament, es volen fer xerrades “obertes a persones de fora del grup també, que tinguin interès i que puguin acudir”. També es vol intentar apropar-se més als nens mitjançant tallers.

Comentaris (2)

Trending