Andorra la Vella amplia el servei de bus a la Margineda i Ciutat de Valls

El comú ha fet estudis recentment que han demostrat que calia augmentar la freqüència de vehicles que passava per aquests dos punts i, així, ajudar a augmentar el nombre de viatgers

Marsol i Vinseiro amb el nou autobús comunal.
Marsol i Vinseiro amb el nou autobús comunal.

Aquest dissabte l’autobús comunal que connecta la Margineda i Ciutat de Valls (per separat) amb el centre de la parròquia ha augmentat el nombre de freqüències. Des de la corporació, aquests darrers dos mesos, s’ha fet una enquesta als usuaris, per tal de veure el seu grau de satisfacció, però també per detectar mancances. Així, s’ha vist que a Ciutat de Valls la demanda era molt elevada, i calia augmentar el servei, així com a la Margineda, però de forma més puntual. En el primer cas es passarà a tenir un vehicle cada 15 minuts, i en el segon, més servei al matí i la tarda.

“La línia de Ciutat de Valls és la més concorreguda”, ha assegurat la cònsol major, Conxita Marsol. Actualment, el nombre d’usuaris anuals que té aquest recorregut és de 230.000, aproximadament. A través de l’enquesta, a més, es va detectar que hi havia cert col·lapse per l’alta demanda. D’aquesta manera, des d’aquest dissabte passat, es tindrà un vehicle cada 15 minuts. Així, l’objectiu del comú és poder aconseguir fins a 500.000 usuaris, aproximadament.

D’altra banda, pel que fa a la Margineda, s’ha detectat una necessitat més puntual. Concretament, al matí i al vespre és quan hi ha una demanda superior del bus comunal. Per aquest motiu, s’ha ampliat la freqüència únicament en aquestes franges horàries. En aquest cas, el nombre d’usuaris anuals és una mica inferior al de Ciutat de Valls, però ben bé s’assoleixen els 215.000. Amb aquesta ampliació, Marsol ha indicat que s’espera, si no arribar, almenys fregar els 400.000.

Per poder fer factibles aquestes ampliacions i, sobretot, l’augment de viatgers, s’ha posat en marxa un nou vehicle, que començarà fent el recorregut de Ciutat de Valls, que és el més utilitzat. Així, el nou bus comunal és una mica més gran, i compta amb deu places més. A més, també té entrada per davant i per darrere, “que ens ho havien demanat molt”, ha explicat Marsol. Per tots aquests motius, el comú també ha ampliat la quantia que destina a aquest servei, que té un preu simbòlic de 0,10 euros per a alguns dels usuaris. El pressupost, per tant, ha passat a ser de 700.000 euros anuals.

Dani Vinseiro, director general d’Andbus, empresa concessionària, ha assegurat que la valoració dels tres anys de servei són molt positius. Fins i tot, ha afirmat que es tracta d’una “història d’èxit”. En aquest mateix sentit, Marsol ha indicat que “ens fa molta il·lusió haver d’ampliar el servei perquè vol dir que funciona”. L’enquesta que s’ha fet els darrers mesos ha traslladat que la satisfacció dels usuaris, segons ha explicat Vinseiro, ha estat de 9,7 sobre 10, “ens ha sorprès”. Actualment, la majoria de passatgers es comprenen entre els padrins i els més joves. Per aquest motiu, la cònsol ha confirmat que “falta arribar a algun segment de població, però seguim treballant”.

Etiquetes

Comentaris

Trending