Andorra fa suport al candidat francès per liderar el Congrés de Poders Locals del Consell d’Europa

L’alcalde de Kíiv és un dels assistents destacats a la reunió de l’ens, que debatrà sobre qüestions relacionades amb la guerra d’Ucraïna i Rússia

Comentaris

Marsol i Mortés amb Mori.
Marsol i Mortés amb Mori. COMUNS

La delegació andorrana participant al 43è Congrés dels poders locals i regionals del Consell d’Europa ha fet suport al francès Mathieu Mori en la seva cursa per assumir la secretaria general de l’esmentat organisme, que fins dijous celebra a Estrasburg el seu plenari. Hi prenen part, en representació dels comuns, la cap de delegació, Conxita Marsol, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i del secretari de la delegació, Isaac Pérez.

Després de donar suport a Mori, i una vegada ja elegit secretari general de l’organisme, els cònsols l’han felicitat per la seva elecció, que era un dels punts forts de l’ordre del dia. També ocuparà un lloc destacat de l’agenda el debat de diversos aspectes relacionats amb la guerra entre Ucraïna i Rússia.

En aquest context, intervindran al Congrés Oleksiy Chernyshov, ministre de Desenvolupament Comunitari i Territorial d'Ucraïna, i Vitali Klitschko, president de l'Associació de Ciutats d'Ucraïna i alcalde de Kíiv. També hi ha ponències sobre el discurs de l’odi i informació falsa i l’impacte en les condicions de treball dels càrrecs electes locals i regional (la proposta arriba dels Països Baixos i Suècia), i l’acollida de dones i infants refugiats per part de ponents d’Estònia i Alemanya.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending