Un agent de circulació de Sant Julià discuteix a la Batllia quinze dies de suspensió de sou i feina

El comú el va expedientar per una falta molt greu i una altra de greu, i el funcionari considera que respecte de la primera se li hauria de rebaixar la gravetat i, per tant, reduir-li la sanció imposada

Un agent de circulació a Sant Julià de Lòria.
Un agent de circulació a Sant Julià de Lòria. BRU NOYA

Un agent de circulació de Sant Julià ha portat el comú a la Batllia arran de la imposició d’una doble sanció que li va suposar 45 dies de suspensió de sou i feina. L’agent, que entén que se’l voldria degradar, el que discuteix és la gravetat d’una de les dues faltes imposades i, en conseqüència, considera que hauria d’haver estat suspès sense treball i salari quinze dies menys del que ho va ser, segons que han explicat fonts comunals.

En pocs dies de diferència, el comú va constatar dues faltes de l’agent, que es van acumular en un sol expedient per molt que els dos fets no tenien res a veure entre ells. Hi ha una falta molt greu per desatenció del servei i una segona falta, en aquest cas greu, per faltar el respecte a un superior. El funcionari no discuteix en cap cas que no cometés les faltes que li han valgut la sanció. El que creu és que la primera de les faltes, la referent a no haver atès degudament el servei, hauria de ser només greu i no molt greu.

Segons les fonts consultades, un bon dia un ciutadà va avisar d’una esllavissada a la carretera d’Os de Civís, a Bixessarri. L’agent en qüestió va assegurar que tot seguit acudien a lloc per regular el trànsit i evitar mals majors. Una hora després, la trucada -el ciutadà estava al punt de l’esllavissada per advertir de la situació a conductors que eventualment passessin per la zona- es va repetir atès que encara no s’havia acudit a l’indret. I encara mitja hora o més més tard es continuaria sense anar a lloc.

Les indagacions fetes haurien permès comprovar que el funcionari es va entretenir sense motiu al despatx i que es va enutjar per la reiteració de trucades. Suposadament, l’agent considera que no n’hi havia per tant, que l’esllavissada no era res de l’altre món. I malgrat que reconeix la no atenció urgent del servei, creu que la falta, en lloc de molt greu hauria de ser greu i, per tant, en lloc d’un mes de suspensió de feina i sou n’hi hauria hagut prou amb quinze dies. I aquesta diferència és el que rebat amb la demanda a la Batllia. Els altres quinze dies de sanció corresponen a la falta derivada d'un comportament irrespectuós vers un superior que el funcionari no discuteix.

Aparentment, l’entorn del funcionari tem que tot plegat hauria de comportar una degradació laboral de l’agent, que actualment ostenta el grau de caporal. Les fonts comunals consultades han assegurat que no hi ha res de tot això i que l’expedient disciplinari tancat i ja aplicat en cap cas fa referència a una rebaixa de grau laboral.

Comentaris (4)

Trending