L’agent de circulació de Canillo que treballava ebri ja és fora del comú

L’home va ser detingut el darrer dia de la festa major de la parròquia arran de conduir el vehicle oficial mentre estava de servei sota els efectes de l’alcohol

Despatx del servei de circulació comunal.
Despatx del servei de circulació comunal. ARXIU

L’agent de circulació de Canillo que va ser detingut a final de juliol, just els darrers dies de la festa major de la parròquia, arran de conduir el vehicle oficial mentre estava de servei sota els efectes de l’alcohol ja s’hauria desvinculat del comú. Inicialment va ser suspès de sou i feina per tres mesos i la falta comesa, considerada molt greu, l’havia de dur a un acomiadament causal sí o sí. A més, anteriorment ja se l’havia advertit en nombroses ocasions.

El comú guarda un sepulcral silenci sobre l’afer, tot i que, segons algunes fonts, ja estaria formant un relleu. L’home expedientat ja ha trobat acomodament laboral al sector privat i ni tan sols hauria presentat les al·legacions a què tenia dret en el moment que se li va imposar la sanció cautelar en espera de l’evolució i la tramitació de l’expedient. Els detalls exactes sobre la vinculació laboral i el seu presumpte trencament després de la comissió de la gravíssima falta no han transcendit.

El que sí que és clar és que a final de juliol va ser detingut per la policia després de donar positiu d’alcoholèmia. L’home hauria reconegut haver anat a la festa major i haver begut més del compte i després iniciar el servei laboral, fent la ronda tot sol al volant del cotxe oficial del servei de circulació. Quan s’havia d’incorporar a la jornada el cap de servei, el va trucar perquè el passés a recollir i, en aquell moment, es va descobrir l’estat anòmal en què l’home treballava.

El despatx que ocupa el servei de circulació de Canillo, a tocar la plaça Carlemany.

Relacionat

Aparten del servei un agent de circulació de Canillo que feia la ronda en estat ebri

Va ser el propi cap de servei qui va avisar la policia perquè li fes el control d’alcoholèmia pertinent donant una taxa per sobre, fins i tot, del màxim tolerat a qualsevol ciutadà. A raó d’aquest fet va ser detingut i des del punt penal-administratiu se li va fer el procediment escaient alhora que el comú posava en marxa l’expedient laboral, que culminava un seguit d’advertències que ja havia rebut pel seu comportament.

El fet acabava de posar llenya al foc en un servei de circulació canillenc amb un clima laboral força enrarit. Amb nou integrants en conjunt fins llavors, quatre dels quals comandaments, amb la qual cosa, segons han explicat fonts coneixedores del servei, la feina de carrer, del dia a dia, de les jornades nocturnes i els cap de setmana, recau fonamentalment en els cinc agents ‘rasos’ de què disposa el cos. A més, segons les mateixes fonts, són moltes les pressions que es fan en funció de qui eventualment pugui infringir la norma.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending