Aparten del servei un agent de circulació de Canillo que feia la ronda en estat ebri

El clima laboral entre els urbans canillencs està bastant deteriorat i el cas ocorregut durant la festa major de la parròquia no ha fet res més que empitjorar la situació

El despatx que ocupa el servei de circulació de Canillo, a tocar la plaça Carlemany.
El despatx que ocupa el servei de circulació de Canillo, a tocar la plaça Carlemany. ARXIU

Un agent del servei de circulació de Canillo ha estat com a mínim suspès de feina i, per tant, apartat de qualsevol de les tasques que feia després que el responsable del departament advertís que estava fent la ronda -i, per tant, conduint un cotxe oficial- en un estat manifestament embriac que l’alcoholèmia que se li va fer tot seguit, i que va portar a la seva detenció, va acabar confirmant. El cas seria una mostra més, afirmen algunes fonts, del clima laboral força deteriorat que es viu al cos. L’afer no faria res més que empitjorar la situació.

Tot plegat es remunta al cap de setmana de festa major de la parròquia. El dilluns següent, encara festiu, l’home hauria entrat a treballar a les 6 del matí. Un parell d’hores després s’incorporava el cap del servei. Aquest s’hauria comunicat amb el primer amb la intenció que acudís a l’indret escaient a cercar-lo amb la intenció de, tots dos junts, continuar fent la ronda junts. Ja durant la interlocució telefònica la comunicació no hauria estat gaire fluïda, a l’agent en qüestió no se l’entenia massa bé.

Com li havia ordenat el cap, l’agent al volant el va recollir amb el cotxe oficial i, segons que han explicat les fonts consultades, poc va trigar en adonar-se que les reaccions i el comportament de l’uniformat, del subordinat no eren normals. El cap va interessar-se perquè estava passant i l’agent va reconèixer que havia estat de festa durant tota la nit i que havia consumit una elevada dosi d’alcohol. Immediatament el responsable del servei va fer aturar el vehicle i va reclamar la presència d’una patrulla policial per poder dur a terme una prova d’alcoholèmia.

El cap de servei que l'ara apartat havia de passar a recollir va interessar-se per què li passava i l’agent va reconèixer que havia estat de festa durant tota la nit i que havia consumit una elevada dosi d’alcohol

Efectivament, l’home va donar positiu. Amb una taxa que segons les fonts s’acostaria als dos grams d’alcohol per litre de sang (1,92 g/l). Els agents van procedir a detenir l’agent que va deixar el servei camí del despatx central de policia emmanillat. Automàticament ha estat apartat del servei i, teòricament, se li ha obert un expedient sancionador. No obstant això, els responsables comunals estarien mirant de ‘convèncer’ l’home perquè voluntàriament deixi el lloc de feina i no calgui seguir la instrucció de l’expedient.

Segons algunes fonts, no seria el primer problema amb l’alcohol que experimenta malauradament l’agent ara expedientat. L’entorn de l’home al·legaria que tot es deu a l’estat que l’hauria dut la pressió a la feina. En tot cas, això ho han de determinar els responsables mèdics o qui escaigui. El que sí que sembla evident és que el clima laboral està força enverinat. Amb directrius poc clares dels responsables del departament i un cap que, malgrat que diverses fonts n’han valorat la seva actitud personal, també han reconegut que no sempre trasllada la pressió als subordinats de la millor manera.

En qualsevol cas, des que fa més d’un any i mig va ser detingut el llavors cap del servei per apropiar-se de diners de multes de parquímetres, i potser ja d’abans, la situació al servei de circulació de Canillo no s’ha acabat de saber redreçar mai. I el cas ocorregut dilluns de la setmana passada l’únic que hauria fet és empitjorar una situació que amenaça d’enquistar-se.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending