L’acord per Palau fa respirar federació i clubs vinculats als esports sobre gel

Les entitats confien que, amb el nou lloguer per 25 anys, es puguin tirar endavant les inversions ajornades fa temps per millorar l’equipament

Un patinador exercitant-se al Palau de Gel.
Un patinador exercitant-se al Palau de Gel. ARXIU

Des de dilluns al vespre, el món dels esports de gel a Andorra respira alleugerit. L’anunci de la renovació del contracte de lloguer entre el comú de Canillo i la propietat del terreny on està ubicat el Palau on entrenen i fan competicions ha esvaït els negres núvols que planejaven sobre el futur d’aquestes modalitats al país. Els clubs i la Federació celebren la notícia i confien que amb l’allargament de l’arrendament també es tirin endavant millores a les instal·lacions.

I és que l’acord per renovar el lloguer posa fi a mesos d’incertesa. “Estàvem patint, evidentment”, reconeix David Vallecillo, entrenador de l’Andorra Hoquei Gel. I és que “no saber quin seria el futur del Palau generava neguit”, ja que “només teníem la informació dels mitjans”. Té clar que si no s’hagués tancat un nou conveni d’arrendament, “hauria pogut significar moltes coses i, una, acabar amb tots els esports de gel al país”.

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.

Relacionat

Acord pel Palau de Gel: 25 anys de contracte a raó de 20.000 euros al mes

En el cas d’aquesta entitat, aplega més d’un centenar d’esportistes, entre adults i infants. “Vaig rebre la notícia quan estava a la pista i el primer que vaig pensar és que havíem superat l’etapa de patiment”. Ara, remarca, “cal veure com poder millorar el que tenim, tant com a club com amb les instal·lacions”. Així, avança que “tenim ganes de créixer i moltes coses planejades per fer”.

La Federació va avaluar la possibilitat de construir una pista amb cobertura tipus globus com a alternativa al Palau, opció que, però, no es descarta en el futur com a opció per fer créixer les modalitats

Similar sensació es té a l’Andorra Patinatge Artístic Pirineus. El seu president, Josep Caubet, deixa clar que estan “molt contents” tot lamentant que la negociació “s’hagi portat una mica al límit”. Admet sense embuts que ho ha arribat a “veure molt negre” i, de fet, revela que, fins i tot, “amb la Federació s’estava avaluant si era possible trobar una altra pista a una altra parròquia”.

Caubet considera que, fins ara, “el preu que es pagava era ridícul”. Ara, considera que el nou “és just”. De fet, recorda que és comparable “al que es paga a altres instal·lacions esportives que estan en terrenys de lloguer”.

Especialment satisfets estan a la Federació d’Esports de Gel, com no amaga pas el seu president, Josep García. “És una bona notícia, perquè ens assegura la continuïtat de les modalitats que gestionem”, apunta. A la vegada, recorda també que “els empleats ho vivien amb angoixa, igual que molts practicants i tècnics; sabíem que anàvem a entrenar avui però no quant duraria”.

Des de l’entitat es confia que, ara, es podrà millorar la infraestructura. “Ja fa molts anys que calia fer inversions que no es tiraven endavant perquè no s’aconseguia renovar el lloguer. Ara és el moment”, afirma. En el seu cas, també “podrem comprar material; fins ara no havíem fet perquè ens faltava aquesta seguretat”.

Garcia revela que, al llarg d’aquests mesos d’incertesa, la Federació havia avaluat alternatives al Palau de Gel si finalment no hi havia acord. S’havia contactat amb altres comuns per “si es podia fer una nova infraestructura”. Ara, ja no farà falta però la idea encara es té al cap, ja sense presses, com a opció per donar un altre impuls a aquests esports al país. “Per créixer, seria bo tenir-ne una altra”.

La idea era tenir una pista tipus la Igloo de Granada, amb una mena de cobertura amb un globus. El gran problema hauria estat trobar el terreny, uns 2.500 metres quadrats. El cost voltaria els dos milions d’euros que, remarca García, es podrien haver finançat via programes específics previstos per la Federació Internacional.

Comentaris

Trending