Acord pel Palau de Gel: 25 anys de contracte a raó de 20.000 euros al mes

El comú aprovarà aquest dimecres les noves condicions del lloguer, que dóna un dret preferent a la corporació en cas d’una operació de compra-venda

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.
Una imatge de l'exterior del Palau de Gel. Gabriel Pérez

Salvat el Palau de Gel. El comú continuarà tenint llogat el terreny sobre el qual està bastit l’equipament socio-cultural i esportiu. Després de setmanes de negociacions jurídiques i econòmiques, la corporació canillenca i Casa Roig han tancat aquest cap de setmana els darrers serrells de l’acord: 25 anys de contracte a raó d’una renda mensual de 20.000 euros a actualitzar amb l’IPC. A més, i com és habitual en aquest tipus de contracte, durant el termini que duri el contracte i just en finalitzar, la corporació es reserva un dret preferent d’adquisició en cas d’una operació de compra-venda.

L’acord es formalitzarà dimecres al tomb del migdia després que, prèviament i en sessió de consell de comú, s’aprovin les condicions pactades amb la propietat del terreny, situat al bell mig de la parròquia. L’equip que encapçala Francesc Camp considera un èxit el pacte al qual s’ha arribat amb Casa Roig, tot i que no fa massa dies la majoria demòcrata del comú de Canillo, per salvar els mobles, demanava que s’allargués el contracte el temps que dura el mandat a raó de no massa més dels 1.900 euros mensuals que s’estan abonant fins ara.

Per aquest any el comú ja preveu una partida d’un milió d’euros per renovar instal·lacions, invertir en millores de serveis i dinamitzar l’activitat al complex

Aquesta darrera proposta va ser rebutjada de ple per la propietat de la parcel·la, que tenia clar que prioritzava una entesa per tal que Canillo pogués continuar gaudint del Palau de Gel davant d’altres possibles propostes o escenari. Però no a qualsevol preu. Inicialment, la propietat demanava 25.000 euros mensuals i un contracte que no superés en excés els 15 anys. Finalment ha accedit a una rebaixa de l’arrendament pretés, que no obstant suposa un notable increment respecte del que pagava el comú fins ara, i també ha acceptat que el contracte vagi fins a 25 anys.

Els detalls exactes i íntegres del contracte es donaran en la sessió de comú extraordinària de dimecres, on el comú també hauria d’avançar una mica més el full de ruta sobre ‘l’explotació’ de l’equipament. Ara, tot estava expenses de la renovació contractual que ja estava fora de termini, en temps de pròrroga, i amb l’espasa de Dàmocles d’una demanda de desnonament damunt de la teulada. El Palau demanda una forta inversió per poder-li rentar la cara i posar-lo en ordre. A partir d’aquí, s’haurà de mirar de treure’n un millor rendiment. De fet, per aquest any el comú ja preveu una partida d’un milió d’euros per renovar instal·lacions, invertir en millores de serveis i dinamitzar l’activitat al complex.

Camp: “L’acord ens permetrà els propers anys treballar intensament per reformar el Palau de Gel i convertir-lo de nou en un referent de les activitats lúdiques i esportives del país”

El comú considera un triomf poder mantenir el pulmó social, cultural i esportiu de la parròquia durant 25 anys més. A partir d’ara, però, hauria de mirar de rendibilitzar-lo. Almenys, treure’n més suc. Davant la incertesa dels darrers mesos, tot estava paralitzat. No hi havia cap acció que es tirés endavant. L’acord és, també, una til·la i una valeriana juntes per als treballadors del Palau de Gel, que han viscut fins aquest dilluns una situació molt complexa. “Hi ha molta intanquil·litat”, admetien encara divendres uns operaris.

Un cop enllestit el pacte, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha volgut mostrar “el nostre agraïment a la predisposició mostrada per la família Roig per arribar a un acord que ens permetrà els propers anys treballar intensament per reformar el Palau de Gel i convertir-lo de nou en un referent de les activitats lúdiques i esportives del país”. La finca on se situa el complex, compta amb una superfície de més de 7.265 metres quadrats on s’hi ubiquen la pista de gel, el gimnàs, la piscina, el restaurant, l’auditori i una part de l’escola bressol.

Comentaris (18)

Trending