373 infants a les activitats de Pasqua d’Escaldes, entre els quals vuit menors provinents d’Ucraïna

El comú ha concedit exoneracions a deu famílies amb pocs recursos per garantir que els nens puguin gaudir de les propostes de vacances

Un grup de monitors i infants en els Esports d'Estiu d'Escaldes en una edició anterior.
Un grup de monitors i infants en els Esports d'Estiu d'Escaldes en una edició anterior. COMÚ D'ESCALDES

El comú d’Escaldes-Engordany ha esgotat les places que havia ofert per a les activitats de les vacances escolars de Pasqua. En total, s’han inscrit 373 infants. Per garantir que tots els nens de la parròquia han pogut tenir accés, s’han concedit fins a deu exoneracions a famílies amb pocs recursos i també s’ha volgut destacar que vuit menors ucraïnesos també hi participaran.

Pel que fa a les activitats organitzades des del departament d’Esports, el primer torn tindrà 135 inscrits. El segon, 118. Estan adreçades als infants de 6 a 14 anys i no només inclouen els campus esportius de futbol, bàsquet, tenis, skate, gimnàstica rítmica o boxa sinó també opcions culturals com tallers d'escriptura, teatre i jocs de cooperació, entre altres.

Per altra banda, a l’Espai Lleure 1 ha omplert totes les places, arribant als 120 infants, repartits 60 i 60 en cadascú dels torns. Es tracta d’activitats dirigides a nens entre 3 i 5 anys. En aquest cas, entre les programades hi ha visites al Centre d’Art, l’Espai Caldes, tallers de treballs manuals i cuina o jocs.

Des de comú s’ha explicat que per garantir l’accés de tots els infants al lleure, s’han aplicat exoneracions per aquelles famílies amb pocs recursos econòmics. En el departament d’Esports, s’ha atorgat  set exoneracions per un total de 796 euros, mentre que a l’Espai Lleure 1 s’han ofert a tres infants. A banda, entre tots els menors que s’han apuntat a les diferents propostes, hi ha vuit dels ucraïnesos que han arribat a Andorra fugint de la guerra al seu país.

Comentaris

Trending