200 padrins inscrits en les activitats per a la gent gran d’Andorra la Vella

La xifra es recupera després que l’any passat baixés fins a un 40% per culpa de les restriccions i de la por de moltes persones a contagiar-se

Meritxell Pujol segueix una de les classes de gimnàstica.
Meritxell Pujol segueix una de les classes de gimnàstica. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La gent gran d’Andorra la Vella ha començat aquesta setmana les activitats impulsades des del comú pel curs 2021-22. Una de les grans novetats és un grup de treball físic, orientat a estimular i mantenir la mobilitat. Enguany, hi ha gairebé 200 padrins inscrits.

Les primeres activitats a començar han estat la dels tallers de memòria, ioga i gimnàstica de manteniment. Els participants en aquests cursos han estat rebuts per la consellera de Social, Meritxell Pujol. Des del comú es valora positivament la xifra d’inscrits, tot recordant el descens significatiu de participants del darrer curs a causa de la pandèmia.

Llavors, a la temporada 2020-2021, es va patir una davallada del 40% perquè es van haver d’anul·lar diverses activitats a causa dels exigents protocols sanitaris en els tallers i activitats adreçats a la gent gran i perquè, en tractar-se d’un col·lectiu vulnerable, molts d’ells van  preferir quedar-se a casa i per evitar estar exposats al virus.

La represa normalitzada de les activitats permet, segons destaca Pujol, que “moltes persones grans tornin a sentir-se motivades, es moguin i es relacionin entre ells”. De fet, i tenint en compte que el col·lectiu ha estat “dels grans damnificats per la pandèmia”, es reprendran els cursos de superació personal i treball emocional iniciats el darrer any per donar-los eines per combatre l’angoixa i soledat.

Alguns grups d’activitats s’han multiplicat per respectar la limitació a unitats de 8 o 10 persones segons la tipologia, i a més, la mascareta és obligatòria i es vetlla per garantir les distàncies de seguretat i la ventilació dels espais. Entre les novetats d’enguany, destaquen la posada en marxa d’un grup d’activitat física suau orientada a estimular i mantenir la mobilitat, un taller de sevillanes, monogràfics de golf, lectura, fotografia, cursos per dominar eines del telèfon mòbil i tauletes digitals, i gimnàstica a casa per via telemàtica.

Les activitats que més èxit tenen són gimnàstica de manteniment i ioga, amb més d’una cinquantena de participants distribuïts en diferents grups a cadascuna d’elles; ús del telèfon mòbil i tauleta, amb prop de 40 inscrits; i ball en línia amb una trentena d’usuaris.

Comentaris

Trending