Pares de l’escola francesa d’Escaldes lamenten el desgavell amb el bus escolar

El vehicle que havia de passar pel carrer de la Unió a les 8.35 del matí ho fa a les 8.45 i els infants arriben tard al col·legi i els progenitors tampoc no poden entrar a l’hora a la feina

-
-
Els desajustaments amb els busos estan succeint de manera generalitzada. Una de les últimes incidències, que se sàpiga, la viuen pares i alumnes de l’escola francesa d’Escaldes. Una trentena de famílies esperen cada matí el transport escolar a la parada del carrer de la Unió. Quan es va iniciar el curs l’horari marcat al carnet d’inici del trajecte eren les 8.35. Però el vehicle que els havia de dur a l’escola no arribava mai a l’hora. Solució? De cop i volta s’han canviat els carnets i ara hi figura com a hora de pas per l’esmentat indret les 8.45 hores. El resultat és que ni pares ni fills no arriben a l’hora a les seves respectives destinacions.

La indignació entre els pares és més que notable. D’entrada, perquè aquells que entren a treballar a les 9 del matí, si arriben a temps, ho fan ben just, i si havien d’entrar una mica abans, fan tard segur. I, després, perquè els escolars mai no arriben a les 9 a l’aula. Sempre passen com a mínim 5 o 10 minuts d’aquest punt horari. “Si vam decidir pagar per agafar el bus escolar era perquè tant els pares com els fills poguessin complir els seus horaris. Sortint a les 8.35 era possible, però deu minuts més tard ja no. Gairebé seria millor que la dugués jo a l’escola”, explica un dels pares.

Però el pitjor de tot, lamenten, és el desgavell que hi ha. Com es passen la pilota entre el ministeri (d’Educació en aquest cas) i la companyia que fa el servei (Nadal-Julià) per no aclarir massa res. Els primers dies els van dir que les 8.35 era l’hora de sortida de la ruta en qüestió, i que arrencava a Engolasters. D’aquí que arribés una mica més tard al carrer de la Unió. Després els van assegurar que era en aquest carrer on començava la ruta. “L’any passat no hi havia hagut mai cap problema”, recorden.

No hi ha hagut mai cap dia que el vehicle es presentés a les 8.35. D’aquí que de sobte, un bon dia, es van canviar els carnets als escolars, sense que algun pare ni tan sols en fos conscient, i ja s’establia llavors en el document que el pas del bus per Unió seria a les 8.45 hores, el que fa que pares i fills vagin sempre tard. “Andorra és petit i aviat saps els trajectes que es poden fer.” I aviat han sabut què passa. 

El mateix bus que dur els seus fills a l’escola escaldenca, primer ha anat del Tarter al col·legi Janer. I quan deixa la mainada en aquest darrer centre, llavors acudeix a Unió. Així, diuen, era lògic que no arribés a les 8.35 hores i encara bo que ho faci deu minuts més tard. “Però no és això; si agafes el bus escolar és perquè els nens arribin amb temps a classe i els pares puguem entrar a l’hora a la feina.” I ara per ara no és el cas i els responsables del servei, per ara, no sembla que tinguin una solució.

Comentaris (5)

Trending