Pallarés decideix fer reunions amb els sindicats de funcionaris cada 15 dies en lloc de cada mes

Nova trobada de la ministra de Funció Pública amb Sipaag, SEP i CFPA per analitzar la modificació legislativa i el desplegament reglamentari

La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, obre la porta després d'una reunió amb sindicalistes.
La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, obre la porta després d'una reunió amb sindicalistes.
Just l’endemà que el Sipaag interposés una demanda per la qüestió dels càrrecs de confiança, i després que el màxim responsable sindical, Lluís Anguita, clamés perquè el ministeri de Funció Pública comenci a traduir en fets les paraules, la ministra responsable, Judith Pallarés, s’ha reunit amb tres dels sindicats de l’administració més actius -el propi Sipaag, el dels docents (SEP) i el de la policia (CFPA)- per escenificar que es continua avançant. La gran novetat és que Pallarés i la secretària d’Estat, Lara Vilamala, faran trobades ara amb els sindicats cada quinze dies en lloc de cada mes.

Més enllà de plantejar la necessitat de formalitzar un nou calendari de reunions, poca cosa més. De fet, com sol fer el Govern en tants i tants casos, quan s’encén un foc intenta apagar-lo teatralitzant una solució. Fonts sindicals han mostrat el seu “cabreig” per l’actitud de les dues mandatàries polítiques, que cada vegada troben més allunyades dels problemes i les demandes que fan els representants dels funcionaris. De fet, Pallarés i Vilamala haurien evidenciant el seu enuig per les decisions sindicals: ni els agrada que els posin terminis i els incomoden les accions judicials. 

Però els sindicats, segons les fonts consultades, haurien reiterat la necessitat de començar a plasmar allò que s’ha estat parlant els darrers mesos en avenços significatius, en fets i no només paraules. Els funcionaris reclamen canvis significatius en la Llei de la Funció Pública més enllà dels detalls ‘recomanats’ pel Tribunal Constitucional a banda que el Govern està ja totalment fora de termini en l’elaboració dels reglaments que han de desplegar l’esmentada legislació.

Judith Pallarés, segons un comunicat governamental, ha volgut destacar que la proposta de candelaritzar més i millor les reunions serà traslladada a les organitzacions sindicals que no han estat presents en la reunió d’avui i amb els quals es trobarà en els pròxims dies. D’aquesta manera, la ministra ha mostrat la seva voluntat de seguir treballant conjuntament amb els representants dels funcionaris i treballadors públics i tenir amb ells una comunicació directa i fluida. Precisament, Pallarés ha instat als sindicats a nomenar els representants que els hi corresponen a la Comissió de Personal, un òrgan previst a la Llei de Funció Pública. 

 

Comentaris (2)

Trending