Obert el procés perquè els residents gallecs i bascos puguin participar en les autonòmiques

Els electors hauran de demanar la documentació abans del 7 de març i es podrà votar per correu fins al dia 31 o al consolat de l’1 al 3 d’abril

El consolat espanyol és on es podrà votar presencialment.
El consolat espanyol és on es podrà votar presencialment.

El consolat espanyol ha obert el procés perquè els residents d’origen basc o gallec puguin votar en les eleccions previstes a totes dues comunitats autònomes el 5 d’abril. Com ja ve sent habitual, els electors tindran la possibilitat d’enviar el seu vot per correu o, ja els darrers dies, fer-ho de forma presencial a les dependències diplomàtiques del carrer Prat de la Creu.

El passat dilluns, tant el lehendakari basc, Iñigo Urkullu, com el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, van anunciar la decisió d’avançar les eleccions a les seves respectives comunitats autònomes. Seran, a tots dos llocs, el diumenge 5 d’abril. La convocatòria ha posat també en marxa els engranatges que han de permetre votar als ciutadans gallecs o bascos residents a l’estranger, entre ells els andorrans.

El consolat ja fet pública la informació sobre com es desenvoluparà aquesta cita electoral. A partir de dilluns, es podrà consultar si s’està correctament inscrit al cens del consolat espanyol i fer, en cas que sigui necessari, les pertinents reclamacions. Aquest tràmit es podrà realitzar fins al dia 24.

Al mateix temps, es posa en marxa el termini per demanar el vot pregat. És a dir, sol·licitar poder rebre al domicili la documentació necessària per exercir el sufragi, principalment les paperetes de les diferents forces que hi concorren. El temps límit per aquesta petició expira el dia 7 de març.

Com ha estat ja un costum en anteriors cites electorals, qui vulgui votar podrà escollir per dues opcions. La primera, fer-ho a les diferents oficines de correu del Principat. Aquests sufragis es podran entregar fins al dia 31 de març. La segona, fer-ho de forma presencial a les urnes que s’instal·laran a la seu diplomàtica. Inicialment, durant tres dies, del dimecres 1 d’abril al divendres 3, tot i que hi ha la possibilitat, com ha succeït en altres cites electorals, que aquest termini es pugui ampliar.

Comentaris

Trending