Noves accions judicials per reclamar que s’apartin fiscals del ‘cas BPA’

Els advocats defensors dels processats en la causa general porten les peticions de recusació novament al Constitucional i també a la via jurisdiccional administrativa

El fiscal general, Alfons Alberca, durant la jornada de represa del judici del 'cas BPA'.
El fiscal general, Alfons Alberca, durant la jornada de represa del judici del 'cas BPA'.
Les demandes per tal que s’apartin almenys de la causa general el fiscal general, Alfons Alberca, i l’adjunt Borja Aguado es mantenen. Les desestimacions expressades pel Consell Superior de la Justícia davant diverses peticions formulades fins ara han estat traslladades tant a la jurisdicció administrativa com al Tribunal Constitucional. Els rerefons de les accions, el motiu de la petició de recusació, és diferent. En un cas els vincles familiars d’Alberca amb la secretària general del Govern i, en l’altre, la denominada ‘fiscalada’.

L’afer que els advocats defensors dels processats en la causa general del ‘cas BPA’ han portat al Constitucional és el vinculat a la petició gairebé unànime de tots els lletrats per la suposada intromissió que Alberca i Aguado, a petició dels advocats, haurien protagonitzat davant el poder legislatiu tot proposant uns canvis legals que els havien de beneficiar, entre altres, alhora de mantenir les acusacions que hi ha formulades en l’esmentat cas. La cúpula judicial va refusar la demanda, en el cas d’Aguado, per no ser la decisió de la seva competència, i en el cas del fiscal general, perquè no considera que se l’hagi d’apartar.

I com que el Consell Superior va mantenint que la seva decisió no és recurrible, doncs es qüestiona la desestimació davant el Constitucional, malgrat que en la causa relativa a la demanda per tal que Alberca quedés fora del judici per ser el cunyat de la secretària general del Govern, el TC ja va convenir, com ja havia assenyalat el lletrat que va actuar en solitari en aquella ocasió, que les decisions del poder judicial havien de ser susceptibles de poder ser recorregudes per la via ordinària. I és per això, que en el cas de la secretària general de Govern també s’ha formulat una demanda administrativa.

El fiscal general, Alfons Alberca (esquerra), i el fiscal adjunt Borja Aguado.

Relacionat

La cúpula judicial descarta apartar els fiscals de la ‘fiscalada’
Pere López, durant la intervenció.

Relacionat

El PS demana expedientar Alberca per la 'fiscalada'
-

Relacionat

Els advocats del ‘cas BPA’ consideren que hi ha motius per expedientar els fiscals de la ‘fiscalada’
-

Relacionat

Govern avala la 'fiscalada'
-

Relacionat

Els consellers de la majoria retiren les polèmiques esmenes de la ‘fiscalada’

Comentaris (6)

Trending