Nova campanya d'Arran Alt Urgell per exigir un avortament lliure i gratuït a Andorra

Els carrers de la Seu d'Urgell s'omplen de cartells amb les cares del Papa Francesc, Joan Enric Vives, Emmanuel Macron i Toní Martí amb els que expressen que "no decidiran per nosaltres"

Arran Alt Urgell empapera els carrers de la Seu per un avortament lliure i gratuït, en aquest cas a la parròquia Sant Ot
Arran Alt Urgell empapera els carrers de la Seu per un avortament lliure i gratuït, en aquest cas a la parròquia Sant Ot

Arran Alt Urgell ha dut a terme una nova campanya per exigir al Principat que l’avortament sigui lliure i gratuït. L’organització juvenil de l’Esquerra independentista, que realitza una “lluita rural per la independència, el socialisme i el feminisme”, aquest dijous ha empaperat els carrers de la ciutat de la Seu d’Urgell amb les cares “dels quatre homes que impedeixen el dret a l’avortament”.

D'aquesta manera, en aquests cartells hi apareixen el Copríncep Emmanuel Macron, el Copríncep Joan-Enric Vives, el Cap de Govern Toni Martí i el Papa Francesc, que tal com exposen "recentment s'ha pronunciat en contra de respectar el dret a l'avortament a Andorra i ha amenaçat de desestabilitzat el Principat en cas que s'aprovi el dret a l'avortament". L'organització també ha publicat un tuit en què afirma que "avortarem amb les vostres benediccions o sense", en referència a les quatre cares que es mostren en les imatges penjades. 

Arran Alt Urgell defensa que l'objectiu per al qual es treballa i pel que es fan les accions "és el dret a l'avortament, un dret de les dones a decidir sobre els nostres cossos, que volem que estigui a l'abast de totes les dones, siguin andorranes o no". I afegeix que "la situació de les dones andorranes que han de venir a avortar al sistema sanitari català ens toca de prop i tenint el responsable que no puguin avortar lliurement a Andorra, vivint en un palau al nostre poble, ens sentim amb tota la legitimitat per atacar-lo". En aquest sentit, Arran Alt Urgell es refereix directament al Bisbe d'Urgell i al Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives.

Arran Alt Urgell té previst seguir fent accions per denunciar els drets que es neguen com el de l'avortament

Cal recordar que, la campanya per lluitar per un avortament lliure i gratuït al Principat ja es va iniciar per part d'Arran Alt Urgell fa un temps, amb la lectura d'un manifest i la crema de la fotografia del bisbe Joan-Enric Vives durant la Festa Major de la Seu d'Urgell a finals del mes d'agost. I ha recordat que "mentre el sistema heteropatriarcal i qui el representa segueixin negant els nostres drets seguirem duent a terme les accions de visualització i denúncia que siguin necessàries en cada moment per aconseguir-ho".

L'organització també manifesta que les reaccions que puguin tenir el cap de Govern, Toni Martí o el grup conservador Virtus Unita en el marc de l'avortament els són indiferents. A més, també apunta que els no sorprèn que "una colla d'homes que encaren el conservadorisme més dur d'Andorra ara surtin en tromba a defensa una de les figures que representa el sistema que els sustenta". Arran Alt Urgell reivindica que el que sí que els sorprèn és el victimisme del bisbe Vives i en aquesta línia manifesta que "el bisbe hauria de saber que fora del seu sistema encobridor, som moltes les que estem dia a dia als carrers per defensar els nostres drets".

Comentaris

Trending