Nou mares es reuneixen amb el Raonador per donar visibilitat als trastorns conductuals i reclamar solucions

Marc Vila i el seu equip escolten durant pràcticament tres hores els neguits d’un grup de dones que representava fins a 24 famílies 

Marc Vila encapçala la institució del Raonador del Ciutadà.
Marc Vila encapçala la institució del Raonador del Ciutadà.
Nou mares de fills i filles, menors però també majors d’edat, amb trastorns de conducta i addiccions de diversa naturalesa s’han reunit aquest migdia amb el raonador del ciutadà, Marc Vila, i el seu equip per exposar-los la situació que viuen, “donar visibilitat” als problemes que pateixen i reclamar solucions “ja”. Vila, que ha escoltat les dones durant pràcticament tres hores, s’hauria compromès a fer un tomb per les institucions per saber com s’està afrontant aquestes situacions i en un mes fer un retorn a les seves interlocutores.

Les mares -la majoria de pares també estan implicats en la causa però per qüestions laborals no han pogut acudir a la trobada- representen un total de 24 famílies amb algun dels seus integrants amb problemes conductuals. Segons fonts de la institució del Raonador del Ciutadà la reunió “ha anat molt bé” i les mares “han pogut exposar els seus neguits”. Fonts d’aquestes darreres han mostrat el seu agraïment a Vila i el seu equip perquè les ha deixat expressar amb total llibertat i durant tanta estona com han necessitat.

Les assistents a la trobada han mostrat també la seva preocupació per les moltes fugides que hi ha de la Gavernera

Algunes de les mares -tant elles com el Raonador han convingut en la defensa de la confidencialitat i l’anonimat dels presents perquè una cosa és, han explicat, donar visibilitat al problema i l’altra estigmatitzar afectats- han expressat amb pèls i senyals la situació dels seus fills. Hi ha hagut coincidència en què els trastorns sorgeixen molt aviat i a l’entorn de l’escola. Les dones, que també han expressat la seva preocupació per les moltes fugides que hi ha a la Gavernera, han demanat que es prioritzi donar resposta d’una vegada als trastorns i les addiccions que afecten molts menors.

Les assistents han deixat clar que no estan en contra de cap col·lectiu i tampoc de cap institució. Però sí que han volgut insistir en què tenen la sensació que durant molt temps s’ha bandejat i s’ha volgut invisibilitzar per no haver-lo d’afrontar, fet que ha fet agreujar algunes de les situacions. Per això és urgent implementar solucions sense demora. El Raonador s’hauria compromès a fer passar el missatge -“per a nosaltres ja és molt important que se’ns escolti”, han reconegut algunes de les mares- i a rebre altres famílies de forma privada si ho volen.

Comentaris (1)

Trending