Només els positius seran avisats amb celeritat, la resta podrà consultar els resultats del test en línia

El número aleatori que els responsables dels ‘stop labs’ lliuren a cada ciutadà serà el mot clau que servirà per accedir a la plataforma telemàtica on la ciutadania es va registrar i on es podran veure els diagnòstics

-
-
Les primeres hores de tests massius a la població han deixat clares un parell o tres de coses: només les persones que donin positiu d’immunoglobulines del tipus M (IgM) i que, per tant, siguin sospitoses d’estar contagiades amb el coronavirus seran avisades amb celeritat i explícitament després de la primera punxada. Els resultats individuals podran consultar-se en línia, encara no queda clar del tot quan, a través de la mateixa plataforma telemàtica que va servir per inscriure's a la prova. 

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que l'empresa de 'call center' vinculada a Andorra Telecom contractada per reforçar l'atenció telefònica (Espic) també serà la responsable de transmetre els resultats. Tot això, però, encara s'està acabant de dissenyar i les concrecions encara no s'han facilitat malgrat que de manera inconcreta i indefinida sí que s'ha anat dirigint els ciutadans que ja s'han sotmès al test a una posterior consulta en línia.

L’element clau per poder saber el resultat del test, això sí, sigui finalment quina sigui la plataforma a través de la qual es pugui consultar, tindrà com a número clau, com a mot clau, per dir-ho d’alguna forma, el número aleatori que els testats reben. Després de donar les dades personals, i per garantir l’anonimat de les proves, el test i el seu titular és identificat amb un número. Aquest número serà l’element decisiu per poder accedir als resultats de les proves sempre que no es doni positiu.

Una altra qüestió que ara mateix sembla clara és que la immensa majoria de la ciutadania no podrà sotmetre’s a una PCR ni en el cas de ser IgM positiu. Aquesta circumstància, en diversos entorns científics i legals del país, està generant força debat i molts interrogants, atès que no sembla adient aïllar algú només amb una prova no obligatòria i que no té la fiabilitat totalment assegurada. En aquest sentit, la PCR sí que indica més clarament si s’està malalt o no. Però, ara per ara almenys, no sembla que els ciutadans rasos acabin sent sotmesos a aquestes proves determinants.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending