Nomen estudia accions judicials contra RTVA per les acusacions d’assetjament verbal

Diversos membres d’Andorra Sobirana eren a l’hotel on s’haurien produït els fets denunciats per una càmera de la televisió pública i neguen que s’arribés a l’extrem exposat a la policia

-
-
El líder d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, ha posat el cas del presumpte assetjament verbal a una operadora de càmera d’Andorra Televisió en mans d’advocats i estudia interposar una acció judicial -possiblement una querella per falsa denúncia- contra la televisió pública i la seva professional. Tant l’economista i polític com altres membres de la seva formació que eren presents a l’hotel de Canillo on seguien l’escrutini de la jornada electoral de diumenge neguen els fets tal i com han estat descrits. En qualsevol cas, sembla servida una batalla entre RTVA i Nomen. O entre Nomen i RTVA, com es vulgui.

Segons ha pogut saber l’Altaveu de fonts properes a la formació que es va quedar lluny de treure un sol escó, Nomen estaria de viatge però hauria donat indicacions als seus advocats perquè analitzin la situació amb el compromís de prendre una decisió quan retorni al Principat. En aquest lapse de temps, el líder d’Andorra Sobirana esperaria, segons les fonts, que RTVA “recapaciti” i deixi sense efecte la denúncia policial interposada -formalment, interposada per l’afectada malgrat que l’empresa li fa costat- atès que consideren que va molt més enllà de la realitat i, a més a més, fomenta “una guerra” arran de la queixa que Andorra Sobirana va interposar al seu dia a la junta electoral perquè ATV no hagués acceptat entrevistar Nomen.

Diverses fonts consultades han reconegut que, certament, el comportament de Nomen diumenge, quan ja semblava clar que la formació no aconseguiria representació parlamentària, no va ser adequat. Alhora, però, neguen que s’hagués “assetjat ningú”, tampoc que “no es va arraconar ningú”, encara que “moltes vegades tot depèn de l’apreciació que es faci d’això que ara en diem assetjar”. Les fonts consultades, properes a la formació liderada per Eusebi Nomen, han assegurat que certament el polític va reaccionar amb cert menyspreu cap als periodistes i declinant de fer cap valoració ni manifestació en relació amb els resultats. 

“Però ni tan sols es va fer fora ningú de l’hotel. ‘Què feu aquí? No us vull aquí? No tinc res a dir!’” haurien estat, segons les fonts, algunes de les expressions, no exactes però sí aproximades, que hauria proferit Nomen, amb un to, han indicat, altiu i un volum més alt del que potser tocava “però sense agressivitat”. Algunes fonts han indicat que si cal que una trentena de persones que hi havia a la sala vagin a declarar sobre el que van veure “hi aniran i es demostrarà que el que va passar queda lluny del denunciat”.

Negació radical

Més enllà de plantejar-se accions judicials, Eusebi Nomen ha emès aquest matí una nota de premsa en què nega els fets i exposa la que, ara per ara, i estant de viatge "lluny d'Andorra", és la seva posició. Així, en l'esmentat comunicat, i després d'exculpar la coordinadora de la relació amb els mitjans de comunicació contra la qual també va dirigida la denúncia d'ATV, Nomen nega "rotundament que realitzés una agressió contra qualsevol persona al llarg de la nit electoral". 

La 'guerra oberta' entre els responsables de la televisió pública i el polític i economista és total, i entela el procés electoral, que ara hauria d'estar marcat per la negociació per formar Govern

També exposa que "donada la gravetat de la suposada denuncia o demanda presentada contra la meva persona i contra la companya que ha coordinat amb la premsa al llarg de tota la campanya, deixem en mans de la policia o la batllia la deguda investigació i des d’Andorra Sobirana no farem cap declaració pública sobre els detalls dels suposats fets per no interferir en la investigació" i també es comunica que deixen en mans del director general d'RTVA, Xavier Mujal, "la seva obligació legal de demostrar davant de les corresponents autoritats les greus acusacions penals que hauria fet públicament ahir davant de la premsa i recollides avui per tots els mitjans de comunicació i ens reservem les corresponents accions futures".

Finalment, en la comunicació del líder d'Andorra Sobirana s'hi diu que "donada l’agressiva judicialització instaurada pel senyor Xavier Mujal a RTVA i vist l’inusual comportament de la direcció de RTVA contra la nostra candidatura al llarg de la campanya electoral amb un recurs judicial de RTVA contra la junta electoral que va tenir com resultat directe o col·lateral la dimissió dels sis batlles de la junta electoral, anuncio públicament que, mentre RTVA estigui sota la direcció de Xavier Mujal no acceptaré cap interacció personal, professional o política amb RTVA sense la presència d’un notari que aixequi acta".

-

Relacionat

Una càmera d’ATV denuncia Nomen per agressió verbal la nit electoral

Comentaris (2)

Trending