Una càmera d’ATV denuncia Nomen per agressió verbal la nit electoral

El líder d’Andorra Sobirana va reaccionar de manera molt incomprensible i fora de mida després de tenir clar que no entrava al Consell General

-
-

Una càmera d’Andorra Televisió (ATV) ha interposat aquest dilluns davant la policia una denúncia contra el líder d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, per l’atac verbal de què va ser víctima la nit electoral. La professional d’ATV formava part de l’equip de la televisió pública que feia el cobriment del desenvolupament de la jornada i que s’encarregava de fer el seguiment d’Andorra Sobirana. Nomen va reaccionar de manera incomprensible i fora de lloc després de tenir clar que no entrava al Consell General.

L’equip d’ATV -i algun altre periodista d’algun dels molts mitjans de comunicació que hi ha al país- havien estat citats a un hotel de Canillo on Andorra Sobirana havia assegurat que faria el seguiment de l’escrutini. Confiava en fer un bon paper en la única parròquia en què presentava candidatura territorial. Però ja molt aviat va quedar clar que ni la llista canillenca tenia res a fer ni Nomen aconseguiria escó.

Davant d’això, la presència dels periodistes i tècnics hauria molestat el líder d’Andorra Sobirana i alguna altra membre del seu equip, que van declinar fer qualsevol declaració i a més a més van fer fora de l’establiment hoteler tots els professionals de la comunicació que pretenien recollir les valoracions d’Eusebi Nomen. Abans d’això, però, el candidat a cap de Govern de la formació va intimidar i escridassar de mala manera la càmera. I la va arraconar entre dues taules tot recriminant-li que fos allí i que intentés gravar.

La direcció de Ràdio Televisió d’Andorra ha anunciat aquesta tarda la interposició de la denúncia, que signa la professional en nom propi perquè legalment cal actuar d’aquesta manera però l’empresa ha assegurat que dóna ple suport a la càmera. L’actuació d’Eusebi Nomen hauria afectat moltíssim a la professional d’ATV. Tant ella com RTVASA esperaven, segons algunes fonts, que Andorra Sobirana hagués mostrat una disculpa que no ha arribat. Nomen abans d'acabar la nit sí que va trucar alguns periodistes per exposar-los, al final, el seu parer.

RTVSA i el líder d'Andorra Sobirana mantenen una relació tensa des que Nomen va demanar ser entrevistat a la televisió pública, una proposta que el canal va desestimar i va acabar generant una queixa a la junta electoral que, en primer lloc, va donar la raó al polític, malgrat que posteriorment, la segona instància, exercida per la sala administrativa del Tribunal Superior, va avalar el posicionament d'ATV.

Comentaris (3)

Trending