“Ni el Govern ni l’ambaixador tenen previst oferir cap disculpa”

Espot confirma en el càrrec Jaume Serra tot i la polèmica per un article d’opinió que va signar en qualitat de secretari general demòcrata

-
-
El cap de Govern, Xavier Espot, ha confirmat en el càrrec, per si hi havia algun dubte, l’ambaixador d’entre altres llocs d’Alemanya, Jaume Serra. El també secretari general de Demòcrates per Andorra (DA) ha estat en el punt de mira tant del socialdemòcrates com de terceravia per un article d’opinió a ‘Diari d’Andorra’ que les dues formacions consideren fora de lloc i poc menys que promotor de la nazisme i el totalitarisme. “És d’una baixesa ètica i moral molt gran”, ha vingut a dir el conseller del PS Joaquim Miró. Serra teoritzava sobre un suposat acord entre PS i terceravia per presentar llistes a Escaldes i a Sant Julià amb l’objectiu de beneficiar-se mútuament.

Espot ha assegurat que Serra “no va faltar al respecte de ningú” i ha considerat que l’enuig de les dues formacions a l’oposició al Consell deriva, o parteix d’un “pressupòsit fals”, que seria que Serra estava comparant els socialdemòcrates amb l’estalinisme i terceravia amb el nazisme. El cap de Govern ha negat que tot això fos cert i ha lamentat que haguessin hagut de passar tres setmanes des que va aparèixer l’article perquè “d’una manera coordinada” les dues formacions reclamessin la destitució de l’ambaixador. 

La qüestió ha estat motiu de debat parlamentari al Consell i tant els representants de terceravia Joan Carles Camp i Carine Montaner com el socialdemòcrata Joaquim Miró han criticat amb duresa l’aportació de Serra. “Aquest senyor no és digne d’ocupar la plaça que ocupa”, ha dit Miró, que ha afirmat que amb una disculpa n’hi havia prou. Una ‘perdó’ que sol·licitava a Espot. “No va faltar el respecta a ningú”, ha reiterat el cap de Govern que hi ha afegit: “I fins i tot en el cas que hagués ofès algú, no em puc excusar en nom seu”.

Comentaris (1)

Trending