Neu

Soldeu-el Tarter i Pal-Arinsal permetran als estudiants del país esquiar gratis

Ensisa i EMAP han adoptat la decisió, que per ara no té data de venciment, després que les negociacions entre el Govern i Viladomat per l’esquí escolar i el forfet extraescolar no hagin arribat a bon port

Els estudiants que s'acreditin com a tals podran esquiar gratis a Arinsal, entre altres llocs.
Els estudiants que s'acreditin com a tals podran esquiar gratis a Arinsal, entre altres llocs. arxiu

Mentre es mira de desbloquejar, que no serà fàcil, la negociació entre el Govern i l’empresari de la neu Joan Viladomat, conseller delegat de Saetde, en relació a l’esquí escolar i el forfet extraescolar, Ensisa i EMAP, explotadores de les estacions d’esquí de Soldeu i el Tarter i Pal i Arinsal, permetran als estudiants del país, de qualsevol nivell, i als joves fins a 18 anys, esquiar gratis en les seves instal·lacions. En principi serà el cap de setmana, però la gratuïtat es mantindrà mentre no hi hagi acord.

Així ho ha avançat el cap de Govern, Xavier Espot, i ho han confirmar les dues societats, que veuen estupefactes com no hi ha manera que Ski Andorra, arran de la posició de Saetde, pugui tancar l’acord per l’esquí escolar i el forfet extraescolar. Espot ha reconegut que “estem picant pedra” però “no hem avançat” per renovar l’acord atesos els litigis que mantenen l’executiu i Saetde, especialment en relació amb el refugi de l’Illa.

Una classe d'esquí escolar.

Relacionat

‘Guerra’ Govern-Viladomat i els nens sense esquiar

Viladomat no té cap ganes de pactar res si no se li aixequen les sancions imposades ja que considera que si se l’ha inhabilitat per contractar amb l’administració, dita inhabilitació ho abasta tot. També l’esquí escolar. Espot ha explicat que el Govern està negociant fins allà on pot arribar i agraït el gest d’Ensisa i EMAP. Espera el cap de Govern que la solució final es pugui adoptar durant la setmana que ve, “no més enllà”.

En tot cas, ha explicat Xavier Espot, “sigui com sigui i encara que no hi hagi un acord” amb Viladomat i Saetde, l’esquí escolar no està en perill “i alguna cosa que s’assembli” al forfet extraescolar també es garanteix que hi serà. El primer pas, és la decisió de Soldeu-el Tarter i Pal-Arinsal, que adoptarà una altra fórmula si finalment Ski Andorra, entesa com el conjunt d’estacions d’esquí del país, no pot tancar l’acord per la posició de Saetde.

CONDICIONS

De la gratuïtat se'n poden beneficiar els infants, joves fins a 18 anys i unversitaris del país. Per gaudir de le sinvitacions els usuaris hauran de presentar-se a taquilles amb un document acreditatiu. És a dir, passaport o document de residència, i en el cas dels universitaris, també el carnet universitari o justificant de la matrícula. Aquests passis de neu seran vàlids, únicament i exclusivament, per a les estacions de Canillo, Soldeu i el Tarter, i les de Pal i Arinsal.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending