Neu

Pal-Arinsal se suma a la candidatura pels Mundials amb les classificatòries d’eslàlom i gegant

L’estació massanenca aportaria les pistes Joan Carchat i Font Roja, on caldria una inversió d’entre 1,5 i 2 milions d’euros a la cita esportiva en un acord que vol demostrar la voluntat de ser “un projecte de país”

Marticella, Molné, Camp i Hidalgo han presentat l'acord.
Marticella, Molné, Camp i Hidalgo han presentat l'acord. GAB

La candidatura per als Mundials d’esquí del 2027 inclourà també la realització de proves esportives a Vallnord Pal Arinsal. En concret, la proposta que es farà arribar a la FIS inclou que les classificatòries de gegant i eslàlom se celebrin a l’estació massanenca. L’acord amb el comitè organitzador s’ha tancat aquest dimarts i vol servir per posar en relleu el fet que l’aspiració per acollir la cita reina de la neu és “un projecte de país”.

“Participarem de forma activa en una de les iniciatives que més projecció internacional pot donar a Andorra”, ha afirmat la cònsol de la Massana, Olga Molné, durant la presentació del pacte, mentre que el seu homòleg canillenc, Francesc Camp, ha indicat que “és la prova més ferma que ja treballem conjuntament”. Ho deia en referència a la integració de Pal Arinsal amb Ensisa, emmarcada en SETAP 365.

Així, la candidatura que es presenti davant la Federació Internacional proposarà una descentralització de les proves esportives. Ja no tot es faria a Soldeu o el Tarter. Les classificatòries per a l’eslàlom o el gegant tindran lloc a la pista Font Roja i Joan Carchat. En aquest sentit, el director general de Vallnord Pal Arinsal, Josep Marticella, ha remarcat que “tenen l’orientació i el desnivell adequat”.

Això sí, tocarà fer inversió per preparar totes dues instal·lacions. “Caldrà alguna modificació i ampliació, així com incorporar més producció de neu i proteccions”, ha comentat Marticella. En total, s’estima que serà necessària una despesa d’entre 1,5 i 2 milions d’euros.

Des de la direcció de la candidatura, David Hidalgo, ha recordat que “sempre hem dit que som un projecte de país”. I aquesta decisió ho demostraria, al seu entendre. Se suma, també, al fet que la idea és organitzar esdeveniments relacionats amb els Mundials a Andorra la Vella. “És una forma positiva de vincular-nos tots plegats i que sigui una candidatura transnacional”, ha indicat.

Més enllà de l’aspecte esportiu, hi ha un aspecte que encara serà més positiu per a la Massana: els efectes que tindrà sobre el seu teixit econòmic. S’entén que bona part de les 55.000 nits d’hotel que genera l’esdeveniment es podran fer a la parròquia, i això també ha de permetre que es beneficiï el comerç.  

La candidatura afronta ara el tram final del procés. Abans del dia 1 cal presentar el dossier definitiu que la FIS avaluarà per a les votacions, que s’han de celebrar al maig. Hidalgo ha destacat que les sensacions, per ara, són esperançadores. “Hem rebut el raport del comitè d’experts i va ser positiu; ens ha servit per acabar de perfilar dos o tres aspectes diria que secundaris, com ara la comunicació”, ha comentat. Ara, caldrà incloure la subseu de Pal Arinsal que, ha assegurat, no ha estat pas una improvisació actual sinó que ja s’havia plantejat en un estadi inicial del projecte i és ara quan pren forma.

Comentaris (6)

Trending