Neu

Nevada abundant a cotes altes que acaba arribant a zones més baixes de les esperades

El front que va arribar dimarts al vespre ha deixat gruixos importants a les zones elevades però ha acabat emblanquinant també punts on, inicialment, tot just es preveia pluja

Comentaris

El centre d'Encamp s'ha aixecat emblanquinat.
El centre d'Encamp s'ha aixecat emblanquinat.

La neu ha arribat puntual i, fins i tot, més enllà del que s’havia previst. Les precipitacions han començat aquest dimarts a la tarda i han afectat sobretot les parròquies altes. Finalment, però, la cota ha baixat més del que s’esperava i ha sorprès per exemple, els residents a Encamp o a les parts altes de les parròquies centrals, que s’han aixecat amb el paisatge emblanquinat.

Els principals gruixos s’han registrat a Caborreu (25 centímetres), La Solana (20) o Coll de Pal (16), segons les dades compartides pel servei de meteorologia. Les previsions inicials apuntaven una cota entre 1.400 i 1.500 metres, però finalment la pluja també s’ha transformat en neu a més baixa altura, això sí amb quantitats més minses. Suficient, però, perquè el panorama hagi quedat ben hivernal.

WhatsApp Image 2021 11 24 at 08.55.50(1)
La neu, encara que no hi hagi arribat, és visible a les zones altes de les valls centrals o Sant Julià.

Hivern total, però, que ja es veu al Pas de la Casa. La població s’ha aixecat amb importants gruixos de neu. Altres poblacions com Soldeu, el Tarter, Pal o el Serrat també han presenciat una quantitat de precipitació important.

WhatsApp Image 2021 11 24 at 08.40.25(1)
El Pas de la Casa és on ha caigut més quantitat de neu.

Pel que fa al trànsit, Mobilitat ha activat la fase groga en diferents zones de la xarxa viària. Cal emprar equipaments especials a la general 2, a partir del Tarter, a la CG-3, des del Serrat i a la CG-4 des de Pal.

Segons s’indica des del servei meteorològic, al llarg d’aquest dimecres encara s’esperen més precipitacions. Això sí, “febles i intermitents”. Es calcula que seguiran sent en forma de neu per sobre dels 1.400 metres.

Comentaris (2)

Trending