Neu

17,5 milions d’inversió a pistes per l’any 1 de forfet únic amb el repte de 2.500.000 dies d’esquí

El sector destaca que la unificació dels tres dominis sota el paraigua de Grandvalira Resorts permet les pistes del país “jugar a una altra lliga”, al mateix nivell que les instal·lacions punteres d’Europa

Instants previs a l'acte amb Budzaku i Moreno, al fons, preparant la intervenció.
Instants previs a l'acte amb Budzaku i Moreno, al fons, preparant la intervenció. G. P.

En pocs dies s’ha d’iniciar la temporada de neu. Una campanya marcada, a nivell d’estacions, per la primera amb el forfet únic i amb les tres estacions -Grandalira, Pal Arinsal i Arcalís- sota un mateix paraigua: Grandvalira Resorts. “Juguem a una lliga”, ha assegurat el director general del domini de la Vall d’Orient, Juan Ramon Moreno. En total, les estacions han invertit fins a 17,5 milions d’euros. L’objectiu, assolir els 2,5 milions de dies d’esquí. Des d’Andorra Turisme, el seu director, Betim Budzaku ha posat en relleu que “aquesta marca consolidada ens facilita la comunicació i ens permet fer una campanya molt potent”.

Les tres estacions del país han presentat de forma conjunta les novetats de la campanya. Un hivern que veurà l’estrena del forfet que permet esquiar al qualsevol dels dominis del Principat. Com ha recordat Moreno, un desig anhelat que ara s’ha fet realitat però que, a més, enfila les pistes andorranes “a una altra lliga”, al mateix nivell que els grans dominis esquiables dels Alps.

En total, els dominis han fet una inversió de 17,5 milions d’euros per presentar novetats per als seus usuaris. El gruix se l’emporta Grandvalira, amb 12,5. 2,5 més s’han emprat a Pal Arinsal i a Ordino Arcalís respectivament. A aquesta xifra s’ha de sumar el cost de la campanya de promoció llançada per Andorra Turisme que, com ha recordat el seu director, Betim Budzaku, ascendeix entre tots els conceptes a 4,7 milions.

Si les condicions climàtiques ho permeten, la temporada podria viure el tret de sortida ja el pròxim cap de setmana; es treballa per obrir ja sectors a Ordino Arcalís

Una despesa elevada que es fa tant en maquinària (canons i vehicles per preparar la neu) com en noves instal·lacions. Així, a Arcalís hi haurà dos nous teleesquís (Vailets i Planells) mentre que Pal Arinsal ha apostat per nous aparells de neu artificial i per potenciar la restauració. A la vall d’Orient, destaca el tobogan del Pas de la Casa o la nova pista Pont a Grau Roig així com millores a l’Àliga i al telecabina de Soldeu.

Tot això per intentar assolir una xifra entorn els 2,5 milions de dies d’esquí venuts. Per ara, les reserves, segons ha apuntat Moreno, “van millor que el 2021”. Així, es constata que “la gent té ganes d’esquiar”. I, de fet, potser ja ho podria fer el cap de setmana vinent. En funció de les precipitacions dels pròxims dies es treballa per obrir ja pistes a Arcalís. L’obertura global, això sí, seria pel 2 de desembre.

Sobre l’objectiu de forfets venuts, el director general de Grandvalira Resorts ha reconegut que “potser podem estar una mica per sota del passat hivern”. No seria, però, una mala notícia si s’aconsegueix l’objectiu de tenir “un client que faci més despesa”, ja que això suposaria “tenir més ingressos”. S’admet, però, que sobre la temporada planen dues crisis: la de la inflació i l’energètica. Per aquesta darrera les estacions es preparen amb nous elements de generació pròpia però també amb mesures d’estalvi. “Volem arribar al 15% que ens demana Govern”, ha assegurat Moreno.

Enguany, el sector torna a apostar pel “preu dinàmic”. És a dir, el cost del forfet variarà en funció de quan es compri, de si es fa per internet o dels moments punta d’afluència. Moreno ha deixat clar que “si s’agafa abans és bo per a l’usuari, que paga menys; però també per nosaltres, que poder fer una millor planificació per donar el servei més acurat”.

De cara a la promoció exterior, tant el màxim responsable de Grandvalira Resorts com el d’Andorra Turisme han volgut posar en valor la importància que té la fita del forfet únic. “Som l’únic país del món on es pot esquiar a totes les pistes amb un de sol”, ha destacat Moreno, que també ha avançat el treball per obrir el mercat nord-americà, “molt gran i amb un perfil d’esquiador molt bo”.

Comentaris (3)

Trending