Naturlandia espera que la tirolina que pretén inaugurar abans no acabi l’any li aporti 30.000 nous visitants anuals

El comú i l’empresa Pidasa impulsen un projecte sobre el qual fa temps que Camprabassa treballa i que té l’aval sobre la seva viabilitat per part de KPMG

Imatge de la tirolina que actualment hi ha a la cota 1.600 de Naturlandia.
Imatge de la tirolina que actualment hi ha a la cota 1.600 de Naturlandia.
Naturlandia preveu que el que ha de ser la seva nova atracció estrella del parc temàtic, una tirolina que ha d’unir la cota 2.000 amb la 1.600 li aporti uns 30.000 visitants nous cada any. O el que és el mateix, 30.000 visitants més que en l’actualitat. Amb aquesta dada, el projecte, que té un cost de 5,5 milions d’euros i que impulsen el comú i l’empresa constructora Pidasa, que ha constituït juntament amb Camprabassa una nova societat per impulsar la construcció del giny, hauria de ser del tot viable i generar beneficis per a un ecoparc que malgrat les xifres que es presenten, almenys fins al 2017, es mantenia a l’UCI.

KPMG ha fet l’estudi de viabilitat d’una iniciativa en la qual fa temps que treballa Naturlandia de la mà del seu director, Enric Ordóñez, que seria el principal defensor d’un projecte que, ara per ara, continua aixecant algun recel. Camprabassa va celebrar aquest dijous una assemblea general ordinària de socis en què s’hauria presentat el projecte de la tirolina al detall. Serà la més llarga i alta del món en la seva categoria, amb 6 línies en paral·lel per al descens. És a dir, podran baixar, alhora sis persones.

En la baixada es podran agafar velocitats punta de fins a 100 quilòmetres l’hora. La velocitat serà modulable per l’usuari. Sortirà de la cota 2.000 i arribarà a la cota 1.600. L’estudi de viabilitat parteix de la base de protagonitzar un mínim de 90.000 baixades anuals, la qual cosa ja generaria beneficis (el Tobotronc en té unes 120-125.000 anuals). Un dels problemes que diverses fonts consultades hi veuen: el retorn del nivell inferior a la cota superior. Segons les fonts, KPMG hauria previst que aquest retorn es faci amb el Tobotronc, una fórmula que coneixedors de l’ecoparc posen en quarantena. 

El giny tindrà un cost de 5,5 milions que finançarà una nova societat que preveu posar accions a la venda a 550 euros cadascuna

Com s’ha dit, per tirar endavant la tirolina s’ha creat una nova societat, amb un capital de 5,5 milions d’euros, que construirà i gestionarà una nova atracció per a Naturlandia. La nova societat estarà participada en un 30% per un inversor privat (si no hi ha canvis seria Pidasa), el 10% per Camprabassa i un 60% pel comú. Un cop constituïda es posaran a la venda un total de 10.000 participacions al preu de 550€, amb l’objectiu que entrin petits inversors. Dos bancs i diverses empreses de la parròquia han mostrat interès en adquirir paquets d’accions.

De moment, la nova societat no disposa dels permisos necessaris per dur a terme els treballs. Però espera obtenir-los en un parell de mesos per poder iniciar les obres el juliol. La voluntat comunal és poder inaugurar la tirolina just abans de les eleccions comunals del desembre. Es vendria l’atracció com la gran acció de l’equip comunal més enllà de sanejar les finances, tant de la corporació en general com les de Camprabassa en particular.  

En aquest sentit, l’assemblea d’aquest dijous va aprovar els  comptes del 2018 amb unes pèrdues de 380.000 euros que s’expliquen perquè durant els dos mesos de major facturació de l’any, juliol i agost (62 dies), el parc només va estar operatiu en la seva totalitat 14 dies, la resta de dies va ploure i això va fer baixar l’afluència de visitants. Per contra, la societat va recalcar que hi ha hagut una reducció del deute de la societat fins als 8,3 milions d’euros (al 2015 el deute era de 11,1 milions d’euros). També es va aprovar el pressupost per al 2019 amb objectiu, que presentaria beneficis abans d’amortitzacions i del sufragament dels costos financers. Camprabassa preveu que aquest exercici el deute de la societat fins als 7,7 milions d’euros.

Quant a la tirolina, novament, si es compra el ticket juntament amb l’entrada a Naturlandia cada baixada tindrà un cost de 6€. Si només es compra el ticket per baixar a la tirolina (i per tant no es compra l’entrada a Naturlandia) el preu serà de 18€. L’objectiu és que la tirolina, a més de ser rendible per sí mateixa, faci incrementar el nombre de venda d’entrades a l’ecoparc lauredià.

Comentaris

Trending