Multes i expulsions per als detinguts en una operació anticontraban al centre d’Andorra la Vella

L’establiment comercial del qual era gerent un dels arrestats es manté tancat malgrat que dimarts els tres implicats van quedar en llibertat

-
-
Les tres persones detingudes entre diumenge i dilluns en el marc d’una operació anticontraban desenvolupada al centre d’Andorra la Vella van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial i que se’ls sotmetés a un judici ràpid condemnatori, una ordenança penal que a efectes pràctics va suposar multes econòmiques per als implicats a banda de l’expulsió del Principat de les dues persones que entraven i sortien del país amb un vehicle matriculat a França.

L’operació, arran de la qual l’establiment comercial epicentre del negoci, a l’avinguda Meritxell, es manté tancat, va tenir el seu origen en una sospita policial i duanera en relació amb un tot-terreny que durant diversos caps de setmana les darreres setmanes sortia sempre del país. Finalment, diumenge al vespre aquest vehicle va ser aturat i els seus dos ocupants -una dona de 42 anys i un home de 58- van ser controlats i detinguts. 

L’escorcoll de l’automòbil va permetre descobrir tres espais ‘construïts’ com a dobles fons on s’amaga tabac de diverses marques. Tant el vehicle com la mercaderia van quedar comissats. I seguint el fil del tot-terreny es va anar a cercar els subministradors del tabac, que essencialment era un comerç de l’avinguda Meritxell tot i que també n’hi havia d’altres amb que facilitaven mercaderia, encara que a una escala molt menor. El gerent de dit establiment, un home resident de 60 anys, va ser el tercer arrestat.

La botiga en qüestió, desmantellada, està tancada, malgrat que es convida en el seu aparador a acudir a un altre establiment proper si es volen efectuar determinades compres. Tots els implicats van ser posats a disposició judicial durant la jornada de dimarts i van ser sotmesos, segons fonts coneixedores de l’afer, a ordenances penals. La policia va informar aquell mateix dia que havia comissat en l’operació, batejada amb el nom de Bullabesa, més de 15.600 paquets de tabac i més de 26.000 euros en metàl·lic.

Comentaris

Trending