Mudances, mobles i asseguradores s'afegeixen als comerços oberts

El Govern accepta les promocions de vendes en línia per rebaixar els estocs acumulats

-
-
El Govern ha publicat aquest dimecres un decret amb l'ampliació de sectors en la regulació de la venda de productes, béns i serveis, a distància o mitjançant el comerç electrònic, durant la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2. Aquest decret completa el que es va publicar el passat dia 17.

En la nova llista s'inclouen el comerç al detall de mobles, aparells d'il·luminació i altres articles per a la llar; les mudances, les asseguradores -que fins ara estaven de guàrdia-, i altres activitats de serveis personals.  Per al comerç al detall de mobles, aparells d’il·luminació i altres articles per a la llar, només es permet l’obertura d’aquelles activitats relacionades amb la comercialització dels estris domèstics, coberts, vaixelles i cristalleries. Es permet l’obertura de les activitats relacionades amb la perruqueria per a animals de companyia.

Entre les activitats de tancament obligatori que passen a tenir la consideració d’activitats en règim de guàrdia i permanència hi ha el comerç a l'engròs de vehicles automòbils per a ús particular, el comerç a l'engròs de camionetes, camions, autobusos i similars; la venda al detall de vehicles automòbils nous; la venda al detall de vehicles automòbils d'ocasió; la venda al detall de camionetes, camions, autobusos i similars: i la venda al detall de vehicles especials: remolcs i semiremolcs. Cal recordar que el servei és únicament per a la matriculació i posterior entrega dels vehicles automòbils que ja havien estat adquirits amb anterioritat a la crisi sanitària.

El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat que el Govern accepta les promocions de vendes en línia per rebaixar els estocs acumulats. En aquest sentit, la fase 1 de represa de l’activitat econòmica preveu també la venda en línia de totes les activitats, tant de productes com de serveis. Així, no serà necessari que les empreses disposin d’una plataforma en línia, però sí que hauran d’encarregar-se de distribuir els productes als clients

Pel que a altres possibles obertures, ha dit que "hem de ser prudents i seguir l'evolució de les dades sanitàries perquè en funció de l'activitat aquests dies es pot generar un rebrot. Per això demanem molta responsabilitat i cooperació". La modificació del dret continua autoritzant la venda de mascaretes i guants als supermercats, grans magatzems, i comerç al detall de ferreteria.

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres, la modificació del reglament sobre la informació dels preus dels productes, dels preus per les unitats de mesura i la dels preus exposats en aparadors comercials. Jover ha recordat que l'abril del 2019 es va publicar un reglament amb una transitòria d'un any amb l'objectiu que els comerciants adequessin els seus sistemes per poder tenir tota aquesta informació i, a finals d'any, es va crear una taula de treball que va decidir aplicar unes propostes de modificació que principalment permeten que no hagin d'aparèixer les sigles PVP als productes i la quantitat de productes etiquetats a la unitat poden ser d'un 30% fix independentment dels rangs de valor.

Documents

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending