Mossèn Ramon ofereix dos habitatges al comú de Canillo per acollir temporers

Es tracta del Casal Sant Serni, ubicat al nucli antic de la parròquia, i una borda situada a Meritxell

-
-
Mossèn Ramon Rossell ha posat a disposició del comú de Canillo dos immobles amb la intenció que puguin acollir, de forma gratuïta, una trentena dels molts temporers que hi ha atrapats a la parròquia sense poder marxar als seus països d’origen. La corporació canillenca està buscant recursos per poder allotjar els treballadors que no tenen residència fixa a Andorra i que no poden tornar a les destinacions que tenien previstes després de la temporada hivernal al Principat.

Els dos habitatges que l’emblemàtic rector ha posat a disposició del comú de Canillo, gratuïtament, són el Casal Sant Serni, ubicat al nucli antic del poble de Canillo,  i una borda, a Meritxell. Entre els dos espais es preveu poder acollir, si és necessari, unes 30 persones, segons que informa la corporació presidida per Francesc Camp en un comunicat. Els dirigents comunals volen agrair l’oferiment d’allotjament gratuït rebut per part de mossèn Ramon per trobar solucions a les dificultats del col·lectiu de temporers, provocades per l’acabament sobrevingut de la temporada d’hivern i la impossibilitat de retornar al país d’origen pel tancament de fronteres davant l’emergència sanitària del coronavirus

El comú ha habilitat un correu electrònic,  temporers@canillo.ad, i un telèfon de contacte, el 753 624, per als temporers que necessitin qualsevol tipus d’ajuda

Conscient de la problemàtica que suposa l’estada extra de temporers a la parròquia -se’n tenen comptabilitzats pràcticament sis-cents que ara per ara estan ubicats a Canillo-, el comú s’està mobilitzant davant la possibilitat que els temporers allotjats a la parròquia puguin quedar-se sense allotjament durant les properes setmanes, ja sigui pel venciment del contracte de lloguer del pis on estan residint o per la incapacitat econòmica per ampliar-lo, i estant a l’espera que puguin retornar al seu país d’origen. 

Des de la corporació comunal també es vol agrair als hotels de la parròquia que continuen allotjant i proporcionant els àpats sense cost als seus empleats que formen part del col·lectiu de temporers i  que es troben en una situació del tot imprevisible. El comú ha habilitat un correu electrònic,  temporers@canillo.ad, i un telèfon de contacte, el 753 624, per als temporers que necessitin qualsevol tipus d’ajuda: manutenció, allotjament o altres es posin en contacte amb la corporació perquè es pugui trobar la millor solució per cada cas. 

Aquest dimarts mateix el comú enviarà aquesta informació a tots els temporers dels quals es disposa de les seves dades de contacte, facilitades per Govern i obtingudes a  través del formulari habilitat al seu web i que els temporers han omplert per poder identificar les seves necessitats de repatriació. El comú també es posarà en contacte amb totes les empreses que gestionen apartaments turístics ubicats a la parròquia per sol·licitar-los la seva col·laboració mitjançant la cessió d’apartaments,  en cas que fos necessari.

Comentaris (4)

Trending