Mortés venç a Ordino amb molta més comoditat del que es preveia

L’aliança demòcrata-liberal amb SDP funciona i deixa les altres dues formacions que optaven a comandar el comú amb un sol representant cadascun -Dolsa i Tudó- a la minoria 

-
-
Josep Àngel Mortés continuarà sent quatre anys més el cònsol major d’Ordino. I ho serà amb certa sorpresa. No pas pel resultat final, sinó per la comoditat de la victòria. Des del primer moment de l’escrutini s’ha pogut comprovar que la igualtat que s’ensumava en l’ambient no existia pas. La unió de Demòcrates, Liberals i Progressistes-SDP s’ha distanciat de seguida de les altres dues llistes que també entraran al comú, Movem Ordino i X’Ordino. El que sí s’ha complert ha estat l’escàs suport aconseguit per Terceravia, molt lluny d’aconseguir representació.

Semblava que la lluita seria aferrissada i les apostes apuntaven a un frec a frec entre En Comú i Movem, però al final la llista liderada per l’actual cònsol ha fet valdre, justament, aquesta tradició que fa que sigui molt complicat desbancar un mandatari en funcions. Mortés, a més, ha pogut respirar des de ben aviat perquè de seguida s’ha vist que s’escapava folgadament tant de la seva teòrica gran rival, Sandra Tudó, com del veterà Enric Dolsa que, de fet, fins i tot ha aconseguit situar-se en segona posició.

L’aposta de sumar forces ha funcionat en el cas dels demòcrates ordinencs, que ha aconseguit mobilitzar els suports de les tres formacions que han confluït a En Comú per Ordino. D’aquesta manera, Mortés continuarà comandant la corporació ordinenca, on hi haurà un representant de cadascuna de les dues formacions que també sortien, sobre el paper, amb números de poder imposar-se. Enric Dolsa i Sandra Tudó seran els dos consellers de la minoria.

El cònsol reelegit ha mostrat la seva satisfacció i ha reconegut que "no ens esperàvem tanta diferència", amb la qual cosa "ha estat una victòria important". Mortés, que segons ha dit Enric Dolsa no hauria despenjat el telèfon a aquest quan suposadament el pretenia felicitar, ha afirmat que "no penso que sigui dolent" tenir a la minoria els dos caps de llista rivals, perquè "representen una part de l'electorat i tots plegats treballarem per la parròquia". Dolsa, al seu torn, ha admès que esperava més i, tot i celebrar haver aconseguit més vots "que tot un Partit Socialista a Ordino" s'ha mostrat decebut per l'equip.

El nou conseller electe, com també ho és Sandra Tudó, ha afirmat que no queda més remei que "quan parlen les urnes s'ha d'acceptar". Dolsa ha anunciat una oposició "dura però el més constructiva possible". En la mateixa línia, més o menys, s'ha expressat la candidata de MovemOrdino que ha destacat la feina feta per aquest grup i ha assegurat que els vincles que s'han forjat durant la campanya es mantindran en el temps.CONSELLERS ELECTES


 

Comentaris (10)

Trending