MoraBanc s’imposa l’objectiu d’arribar als 30 milions de benefici el 2021

L’entitat bancària, que l’any passat va guanyar 23,5 milions, activa un pla estratègic amb el repte de fer créixer el volum de negoci a nivell local i internacional

Comentaris

-
-
MoraBanc es fixa com a repte arribar als 30 milions d’euros de benefici el 2021 a partir d’un pla estratègic sustentat en tres grans potes: incrementar el negoci local, fer créixer l’internacional i invertir en tecnologia per tal de reduir els costos. L’entitat està immersa en un procés de reajustaments d’ençà dels relleus a la cúpula i la designació de Lluís Alsina a la direcció general.

L’increment dels guanys que es preveu per al proper trienni és moderat però, alhora, realista. El benefici obtingut el 2017 va ser de 23,5 milions. L’any passat es va tornar a la recuperació dels guanys després d’uns exercicis precedents de caiguda. Els 30 milions d’euros previstos per al 2021 són l’objectiu principal del nou pla estratègic que el banc ha exposat aquest dijous de manera pública.

Durant el primer semestre del 2018 els recursos de clients han crescut un 6% i el volum de préstecs un 5%. La tendència de creixement es mantindrà la resta de l’any i amb el nou pla estratègic es vol potenciar durant el proper trienni.  El director general de MoraBanc, Lluís Alsina considera que aquest pla estratègic “és ambiciós però factible gràcies a un rumb molt clar i un equip talentós i compromès que ja ha demostrat en els darrers anys que és capaç d’assolir els objectius marcats. Treballem per créixer, especialment dins del mercat andorrà”

les filials de Zurich i Miami han crescut un 14%, i ja representen el 30% del total de recursos del grup; en global els recursos de clients han crescut un 6% el primer semestre

El pla se sustenta en tres elements principals. El primer és el creixement del negoci nacional. A Andorra, mercat en el que MoraBanc manté el seu compromís i focus d’actuació principal, una nova segmentació dels clients, la millora contínua de la proposta de valor, la concessió de crèdits i gestió de clients de banca privada són els eixos principals d’aquesta línia de creixement. 

També hi ha una previsió de creixement internacional seguint la línia marcada en els darrers mesos. Entre el gener 2017 i el juny 2018, els recursos de clients de les filials de Zurich i Miami han crescut un 14%, i ja representen el 30% del total de recursos del grup. La inversió en tecnologia i la productivitat són també dos eixos clau. Al 2017 MoraBanc va reduir un 22% els seus costos respecte al 2016. En els propers anys es seguirà la línia de potenciar la banca digital i simplificar processos per ser encara més eficients. 

I tot plegat en un marc de reajustaments en tots sentits, també a nivell de plantilla, per adaptar-se a les necessitats de futur i, també, de reducció de despeses de personal. De fet, la disminució de costos, més encara en un entorn d’interessos baixos, és un repte de totes les entitats bancàries, no només del Principat si no d’arreu. Des de l’arribada d’Alsina al càrrec s’han produït alguns retocs per tal d’amollar més si calia l’equip al seu tarannà, confiança i maneres de fer.

Comentaris

Trending