MoraBanc espera que l’edifici Bel-Air del Pas acabarà sent legalitzat… i sinó el comú haurà ‘de pagar’

L’entitat molt probablement s’haurà d’acabar adjudicant un immoble que ara per ara no compleix la normativa urbanística i que, per tant, no gaudeix dels certificats d’habitabilitat

-
-
Tot porta a pensar que el controvertit edifici Bel-Air del Pas de la Casa no trobarà comprador. El mes que ve sortirà per segon cop a subhasta. I si ningú no hi està interessat, se l’haurà de quedar l’executant de l’embargament, és a dir, MoraBanc, que va ser qui va facilitar el finançament per a la construcció. L’entitat bancària espera que l’edifici, immers en diversos plets judicials urbanístics, acabi sent legalitzat. I en cas contrari, que el comú d’Encamp hagi d’assumir les seves responsabilitats per haver atorgat unes llicències que, ara per ara, sembla que no podia donar.

El conflicte judicial fa anys que dura. La manca del certificat d’habitabilitat, entre altres, va portar a la fallida la promotora Privilegi Promoció, que no va poder fer front als seus compromisos financers i d’aquí que el banc l’acabés embargant. L’únic bé que tenia la societat era el propi immoble, valorat en poc més de 7 milions d’euros i que el mes que ve sortirà a subhasta per la meitat d’allò que val segons els taxadors. L’origen del problema es troba en els permisos urbanístics atorgats pel comú el 2008.

La queixa d’un veí per l’excessiva altura de l’edifici va portar la comissió tècnica d’urbanisme (CTU) a reconèixer que, efectivament, en l’indret on està ubicat l’immoble, només es podia aixecar un immoble de no més de 10,5 metres d’altura. Evidentment, en Bel-Air en fa molts més. Retallar no seria cap solució. Com aquell que diu, l’enderroc seria l’única via possible. La decisió de la CTU està essent discutida davant els tribunals. De fet, ja porta uns quants anys que l’expedient remena la cua a la Batllia.

En les pròpies condicions de la subhasta de l’immoble es deixa clar, entre els gravàmens que hi pengen, l’existència de dos plets de naturalesa urbanística arran de la concessió de la llicència comunal. MoraBanc, segons fonts properes a l’entitat, no està especialment preocupada per l’actiu-passiu que hauria d’incorporar en el moment que la segona i darrera subhasta no acabi quallant. Preveu que es trobarà la manera de desencallar les diferències urbanístiques i que es podrà legalitzar l’edifici. I si no és el cas, s’anirà judicialment contra el comú d’Encamp per haver atorgat una llicència que no podia donar i, en conseqüència, se li exigirà una indemnització que, evidentment, almenys a priori, seria milionària.

-

Relacionat

Sense comprador el controvertit i embargat edifici Bel-Air del Pas de la Casa valorat en poc més de 7 milions d’euros
-

Relacionat

Embarguen per nou milions d’euros la promotora d’un edifici al Pas de la Casa considerat il·legal 

Comentaris (1)

Trending